27.2 C
Σάμος
28/07/2025
Πολιτιστικά

Χωρίς εκδηλώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού στη Σάμο για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Περιγραφή εικόνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024. Ωστόσο, η Σάμος φαίνεται να μένει εκτός του φετινού προγράμματος, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού να μην έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάποια από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις αυτής της σημαντικής πολιτιστικής γιορτής.

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από πενήντα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ άλλοι τόσοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Η φετινή διοργάνωση θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως και τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρομουσικές παραστάσεις, αστροπαρατήρηση, αφηγήσεις παραμυθιών και ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, πολλές εκ των οποίων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EKΔΗΛΩΣΕΩΝ 7.8.2024

Related posts

Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο με τίτλο “Σπαθαραίων Ανάλεκτα” του Εμμανουήλ Γλυφού από τη Σάμο

admin

Εκδήλωση στo Καρλόβασι για τα 100 χρόνια από τη Γέννηση του Αλέξη Σεβαστάκη

admin

Εκδηλώσεις και Πανηγύρια στους Φούρνους : Το πρόγραμμα

admin

Η Σάμος τιμά την Καίτη Γκρέυ: Μια βραδιά γεμάτη τραγούδια και ιστορίες!

admin

Συγκίνηση και πολιτισμός στο 23ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

admin

Πανελλήνια Πρεμιέρα στη Σάμο για τον «Φίλο μου τον Λευτεράκη»!

admin

Samos Young Artists Festival: 7-13 Αυγούστου 2025 στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

admin

“Καπετάν Λαχανάς” – 23ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Σάμο

admin

27 – 29 Ιουνίου – 3ο Φεστιβάλ Agatha Αστυνομικής Λογοτεχνίας Σάμου

admin