18.9 C
Σάμος
01/06/2025
Περιφερειακά

Ένταξη έργων για την ασφάλεια των λιμανιών της Σάμου και της Λήμνου

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, εντάσσονται στο Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δύο έργα ασφάλειας λιμένων, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται τα ακόλουθα έργα:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ολοκληρωμένου και αυτόνομου συστήματος ασφάλειας- φύλαξης- επιτήρησης-παρακολούθησης και διαχείρισης επιβατών Λιμενικών Εγκαταστάσεων Σάμου,προϋπολογισμού 364.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σάμου.
  • Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης Μύρινας Λήμνου,προϋπολογισμού 000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Λήμνου.

Ο χρόνος υλοποίησης και για τα δύο έργα είναι 6 μήνες.

Τα έργα αφορούν στην  προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παρεχομένων λιμενικών υπηρεσιών και τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας. Παράλληλα, με την υλοποίηση των ανωτέρω έργων, τα δύο λιμάνια  εναρμονίζονται στην ισχύουσα εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους και παρέχουμε τη δυνατότητα αναβάθμισης των υποδομών στα λιμάνια της Σάμου και της Λήμνου, με στόχο να τα καταστήσουμε πιο ανταγωνιστικά, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Συμβάλλουμε έτσι στην τουριστική ανάπτυξη, ιδίως της κρουαζιέρας, καθόσον με τα δύο αυτά έργα χρηματοδοτείται ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε τα λιμάνια στο Βαθύ και τη Μύρινα να μετατραπούν σε σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς πύλες εισόδου».

Related posts

Σε τροχιά υλοποίησης η μελέτη για τον νέο οδικό άξονα Κοκκάρι – Μυτιληνιοί

admin

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Περιφερειάρχης

admin

Ιστορική Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις Οινούσσες

admin

«Νέα Δυναμική»: Συμπεράσματα και θέσεις από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στις Οινούσσες

admin

Με νέο μηχάνημα έργου για χορτοκοπή και κλαδονομή ενισχύθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

admin

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με Τούρκους επιχειρηματίες μετά την εκδήλωση της Περιφέρειας στο Αϊβαλί

admin

Άνοιγμα του Βορείου Αιγαίου στην τουρκική αγορά: Παρουσιάσεις, συναντήσεις και νέες συνεργασίες σε Αϊβαλί και Σμύρνη

admin

Εκδηλώσεις Τιμής στη Σάμο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Κυριακή 25 Μαΐου

admin

ΚΑΑΕΚΤ Σάμου: Επιτυχής η πρώτη φάση της δράσης «οι τοίχοι που μιλάνε» – Έρχεται συνέχεια με ντόπιους καλλιτέχνες

admin