27.8 C
Σάμος
03/08/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στη Σάμο σε μετανάστες για παράβαση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας

Περιγραφή εικόνας

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στη Σάμο σε μετανάστες για παράβαση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συνελήφθησαν, χθες από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), δυο Ιρακινοί  ηλικίας 19 και 25 ετών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ελέγχου, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών και συνελήφθησαν για το αδίκημα της απείθειας.

Στους δυο μετανάστες βεβαιώθηκαν και κλήσεις για παράβαση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας (ήταν στη πόλη της Σάμου μετά τις 19:00 το απόγευμα) που υπόκεινται σε πρόσφυγες και μετανάστες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης( ΚΥΤ) Σάμου προκειμένου να προληφθεί η εμφάνιση και η διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα σήμερα όπου τους επέβαλε ποινή 6 μηνών φυλάκισης με αναστολή.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση καθημερινά από τις 7:00 έως και τις 19:00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα.

Related posts

Δύο περιστατικά με παράνομους μετανάστες στη Σάμο τις τελευταίες ημέρες

admin

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στη Σάμο: 22 παραβάσεις σε μια εβδομάδα

admin

Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

admin

Χειροπέδες σε άνδρα στη Σάμο για ναρκωτικά και παράβαση του νόμου περί όπλων

admin

Νέα προθεσμία για απολογία ζήτησε και έλαβε ο 47χρονος

admin

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, κατηγορούμενος για τα αδικήματα του βιασμού, της κατάχρησης ανηλίκων, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικους έναντι αμοιβής και της πορνογραφίας ανηλίκων

admin

Συλλήψεις για σωματικές βλάβες

admin

Εντοπισμός 21 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο

admin

Eξιχνιάστηκε απάτη με Market Pass στη Σάμο: 37χρονος στο “στόχαστρο”

admin