25/05/2026
Περιφερειακά

Έργα ύδρευσης για τη Σάμο από την Περιφέρεια

Με απόφαση του  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη,  εντάσσονται στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας 6 έργα συνολικού προϋπολογισμού 9.764.801,62€  τα οποία αφορούν:

  1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ με Π/Υ 5.717.250,00€ και δικαιούχο την ΔΕΥΑ Λέσβου.
  2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ με Π/Υ: 1.500,00€ και δικαιούχο τον Δήμο Δυτικής Σάμου.
  3. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ με Π/Υ: 837.051,21€ και δικαιούχο τον Δήμο Δυτικής Σάμου.
  4. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΕΒΕΚ ΜΕΧΡΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ με Π/Υ 914.000, 00€ και δικαιούχο την ΔΕΥΑ Ν. Χίου.
  5. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ (Νήσος Χίου) με Π/Υ: 478.000,00€. και δικαιούχο την ΔΕΥΑ Ν. Χίου.
  6. ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ με Π/Υ 318.500,41€ και δικαιούχο τον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πρόκειται για σημαντικά έργα που αφορούν την ύδρευση στην Λέσβο, στην Χίο και στην Σάμο,  προϋπολογισμού περίπου 10 εκατομμύριων ευρώ. Σε συνεργασία με τις τοπικές ΔΕΥΑ και τους Δήμους, στοχεύουμε με την χρήση νέων δικτύων στην αναβάθμιση της ποιότητας υδροδότησης των πολιτών, αλλά και την μείωση των διαρροών καθώς η ποιότητα των νέων υλικών που χρησιμοποιούνται στα δίκτυα που αντικαθιστώνται είναι πολύ καλύτερη της υπάρχουσας.  Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν χρηματοδοτούμε έργα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών μας».

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στον αέρα η γραμμή Βόλος-Μυτιλήνη-Χίος: Αύριο κλείνει ο διαγωνισμός χωρίς ενδιαφερόμενο

Ενίσχυση έως 85% για επαγγελματίες αλιείς

Κτηνοτροφία: «Νέα Δυναμική» ζητά εξηγήσεις για τη μη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Προωθητική εκδήλωση για το Βόρειο Αιγαίο στο Βουκουρέστι – Απευθείας πτήσεις και πακέτα διακοπών στο τραπέζι

«Νέα Δυναμική» για αντιπυρική περίοδος: Ερωτήματα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: «Ζητάμε την καθιέρωση πλήρους και καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας»