17.8 C
Σάμος
08/10/2025
Σαμιακά

Έτσι θα είναι το νέο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο

Ένα σύγχρονο κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, ικανό να φιλοξενήσει μέχρι και 1.400 άτομα θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες κατά πάσα πιθανότατα στο πρώην σφαγείο «Κνίτη» συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ομαλοποίηση της κατάστασης υποδοχής και διεκπεραίωσης των ανθρώπων που φτάνουν στην Σάμο από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια και δίνοντας παράλληλα με την κίνηση αυτή «ανάσα» στη πόλη της Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Samos24, θα είναι μια απόλυτα σύγχρονη και ασφαλή δομή που θα φτιαχτεί με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Θα διαθέτει χώρους υποδοχής γυναικών και παιδιών, υπηρεσίες επανένωσης οικογενειών, χώροι ενημέρωσης των προσφύγων και χώροι υγιεινής.

Στο εσωτερικό του νέου ΚΥΤ, θα φτιαχτεί μια μεγάλη πλατεία ενώ θα υπάρχουν ειδικά σημεία για αγορά ρουχισμού και φαγητού, με σκοπό για να μην βγαίνουν έξω από τις εγκαταστάσεις για το παραμικρό.

Επίσης, θα δοθεί σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη ειδική κάρτα εισόδου και εξόδου, ωστε να γνωρίζει η διοίκηση ποιοι είναι εντός του hotspot και ποιοι εκτός.

Η κατάσταση στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας είναι πραγματικά ασφυκτική, καθώς το Νοσοκομείο Σάμου, με το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί εμφανώς να ανταποκριθεί στις ανάγκες περίθαλψης των ντόπιων και των αλλοδαπών, καθώς έχουν καταρρεύσει στην κυριολεξία τα ιατρεία και αυτό σημαίνει πως έχουν παραλύσει τα ραντεβού για όλους τους πολίτες. Για την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου στη νέα δομή θα δημιουργηθεί ιατρείο, με 7 θέσεις γιατρών και νοσηλευτών.

Τέλος, ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι να αναχωρήσουν απο τη Σάμο, περί τα 2.000 άτομα μέχρι τέλος Νοεμβρίου για την ενδοχώρα, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να βρίσκονται είδη στα «χέρια τους».

 

Related posts

Χειροπέδες σε δύο μέλη κυκλώματος διακίνησης – Έφερναν μετανάστες στο Ποτάμι Καρλοβάσου

admin

Πιστοποίηση από τα Special Olympics στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

admin

Γιατί δεν μονιμοποιούν τους εποχικούς πυροσβέστες; – Η απάντηση του Κοτρίδη

admin

Πάνω από 100 χιλιάδες αφίξεις από την Τουρκία στο τουριστικό λιμάνι της Σάμου

admin

Με τη Speedy στην πρώτη γραμμή – Η Σάμος στην αξιολόγηση διασωστικών σκύλων της ΕΟΔ

admin

Η μικρή Εύα τραγουδά “Φυσά αγέρι στο Παγώνδα” και συγκινεί

admin

Σάμος: Εξιχνιάστηκε απάτη με online αγορές

admin

Καθολική Εκκλησία Σάμου: Έτσι «σώζουν» το ιστορικό κτήριο από την κατάρρευση (ΦΩΤΟ)

admin

29 κλειστά καταστήματα στην Καπετάν Σταμάτη και Λυκούργου Λογοθέτη

admin