26.9 C
Σάμος
04/06/2025
Σαμιακά

” Ήταν βαρύ το στρώμα για τα παιδιά”

Σήμερα το απόγευμα γύρω στις 6:20 κοντά στα κεντρικά γραφεία της Cosmote στη πόλη της Σάμου, τέσσερα παιδάκια  που διαμένουν στο κέντρο μεταναστών Σάμου,έκαναν απέλπιδες προσπάθειες να σηκώσουν ένα μεταχειρισμένο στρώμα που κάποιος κάτοικος το είχε εναποθέσει σε κοντινό κάδο σκουπιδιών .

Η εικόνα σοκαριστική.

Προσπαθούσαν λοιπόν και οι τέσσερις τους , να σηκώσουν το στρώμα με τα χέρια με προορισμό το hotspot.  Ήταν μάταιο μιας και το στρώμα ήταν πολύ βαρύ για 8-10χρονα παιδιά.

Δυο βήματα έκαναν και σταματούσαν και ξανά πάλι.

Τα πλησιάσαμε  και τα ρωτήσαμε που πάνε το στρώμα (νοήματα ) και μας απάντησαν με το χέρι «πάνω»δηλ στο κέντρο.

Ένα από αυτά, προσπαθούσε να μας εξηγήσει  ότι το μεταφέρουν για να κοιμηθούν πάνω σε αυτό. Ενώ παράλληλα, έβλεπες τον φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους ,ξέροντας οι ίδιοι,  ότι ίσως μπορεί και να«μπλέξουν»με την πράξη τους αυτή.

Ξεκίνησαν ξανά να σηκώσουν το στρώμα αλλά πάλι τα ίδια. Δυο βήματα έκαναν και σταματούσαν από το βάρος ,αφήνοντας το κάτω για άλλη μια φορά .

Μετά από λίγη ώρα, είχαν φτάσει  λαχανιασμένα κοντά σε κεντρικό σούπερ μάρκετ της περιοχής όπου για καλή τους τύχη ,προσφέρθηκε μια κυρία βλέποντας τους να μην μπορούν να το σηκώσουν ,να  βάλει το στρώμα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της και να το μεταφέρει η ίδια στο κέντρο μαζί με τα παιδιά .Έτσι και έγινε.

Το  βρώμικο αυτό στρώμα θα μπει σε κάποια σκηνή έξω από το Hotspot της Σάμου όπου έχουν κατασκηνώσει γύρω στα 600 άτομα ,για να«ξαπλώσουν»τα όνειρά τους.

Γροθιά στο στομάχι όταν πρόκειται για παιδιά!

Οι συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο μεταναστών και προσφύγων (μέσα και έξω ) άθλιες .Η πολιτεία άφαντη. Ο κόσμος διχασμένος. Ο χειμώνας έρχεται και εικόνες σαν και αυτές δυστυχώς δεν θα αργήσουν να τις ξανά δούμε, σύντομα.

Related posts

Φωτορεπορτάζ: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην Πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο

admin

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Ενημέρωση και υποστήριξη από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Δράσεις ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων σε μικρά νησιά των Περιφερειών Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος στην Έκτακτη Σύνοδο για την 1700ή επέτειο της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου

admin

Νέα εποχή στις συνδέσεις Σάμου – Κουσάντασι: Τρία καθημερινά δρομολόγια με το Sea Star SAMOS

admin

Συγκινητική προσφορά στην Άμπελο: Τέταρτο αμαξίδιο και τόνοι πλαστικού λιγότεροι χάρη στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου

admin

Νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου – Επανεκλογή Σταμάτη Φιλιππή στην προεδρία

admin

ΕΞΑΡΧΕΙΑ 1967 : Οι δικές μας Πανελλήνιες. Γράφει ο Μανώλης Κάρλας

admin

Καρυστιανού, Ασλανίδης, Θάνου συγκλόνισαν τη Σάμο – «Δεν θα σιωπήσουμε μέχρι τη δικαίωση»

admin