17/10/2026
Σαμιακά

Αίτημα για παραχώρηση χρήσης χώρου στο “Επικούρειο” κατέθεσε η Θ.Ο.Σ.

epikourio

Αίτημα για παραχώρηση χρήσης χώρου στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου κατέθεσε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου η Θεατρική Ομάδα Σάμου.

H Ανακοίνωση της Θ.Ο.Σ.

Το αίτημα στηρίζεται σε νομικά ισχυρούς λόγους που απορρέουν από τα βασικά έγγραφα που αφορούν τη χρήση του χώρου, όπως τα παραχωρητήρια της ΚΕΔ, η τεχνική περιγραφή του ΕΟΤ κλπ.

Στηρίζεται κυρίως σε σημαντικούς ηθικούς και ευρύτερα πολιτικούς λόγους που αφορούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Σάμου.

Η Θεατρική Ομάδα Σάμου, εγκατεστημένη επί σχεδόν 20ετία εκεί, ανέδειξε, με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης, τον χώρο σε εστία πολιτισμού. Βλέπει ως εκ τούτου με λύπη της να διακινούνται προτάσεις απαξιωτικές για τη χρήση ενός ιστορικού κτιρίου, που ανακαινίστηκε με μεγάλο κόστος και πολύχρονες προσπάθειες όλων των κατά καιρούς εκπροσώπων της Νομαρχιακής -Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, και να αντιμετωπίζεται η Σάμος ως νησί δευτέρας κλάσεως. Επιδίωξή της να συμμετάσχει στην προσπάθεια όλων των Σαμιωτών για την ανάδειξη του Επικούρειου σε Πολιτιστικό Κέντρο της Σάμου όπως ορίζει ο τίτλος του και οι όροι ανακαίνισής του.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Σινέ Ολύμπια: 66 χρόνια κινηματογραφικής ιστορίας στη Σάμο

Σάμος: Χωρίς φοιτητική στέγη 42 δικαιούχοι στο Καρλόβασι

Η Σάμος διεκδικεί ξανά τη γερμανική αγορά: Από 60.000 Γερμανούς τουρίστες έπεσε στους 20.000

Η 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» μοιράζει ψωμί και καφέ στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Άρτου

Ικαρία: Παραμένουν τα εκπαιδευτικά κενά στο Δημοτικό Ευδήλου

Πανσαμιακό συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, με αφετηρία το Νοσοκομείο Σάμου