22/08/2025
Δήμος

ΑΚΙΣ- Ξεχνάμε τους αγωνιστές της ζωής

Περιγραφή εικόνας

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται την ανάγκη μας για να κερδίσουν τη ζωή και να καταφέρουν να ζουν με αξιοπρέπεια και αυτονομία. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία της κοινωνίας τους ξεχνά, η πολιτεία μένει σε υποσχέσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση κωφεύει στα δίκαια αιτήματά τους. Οι αγωνιστές της ζωής, δεν ζητούν πολλά, σεβασμό και «προσβασιμότητα» ζητούν, ένα πάγιο αίτημα ζωής και αξιοπρέπειας, που δυστυχώς παραμένει για χρόνια πεταμένο στα συρτάρια των υπευθύνων.

Η ΑΚΙΣ, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, υπέβαλε ερώτηση σχετική με δύο χρόνια αιτήματα του Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ, που αφορούν στον καθορισμό θέσεων πάρκινγκ και στην τοποθέτηση μηχανισμών πρόσβασης στη θάλασσα. Δυστυχώς στο πρώτο θέμα, που αφορά τις θέσεις πάρκινγκ στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου και του Πυθαγορείου, οι υπεύθυνοι βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των συζητήσεων και διαβουλεύσεων, ενώ για το δεύτερο θέμα που αφορά τους μηχανισμούς πρόσβασης στη θάλασσα (SeaTracks), μας απήντησαν ότι εγκρίθηκε σχετική χρηματοδότηση ύψους 329.000 ευρώ και θα τοποθετηθούν επιτέλους 4 seatracks σε αντίστοιχες παραλίες του νησιού μας.

Ευελπιστούμε τα ελάχιστα και δίκαια αιτήματα των ΑμεΑ, που χαρακτηρίζουν το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας, να ικανοποιηθούν και να γίνουν πράξη στο νησί μας, όπως έχουν γίνει πράξη εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες τοπικές κοινωνίες.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Related posts

Ευχαριστίες του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου στον Πλεύρη για σημαντικές χρηματοδοτήσεις

admin

Ανοίγει τις πύλες του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβασίου για δύο μήνες

admin

ΑΝ.Α.Σ.Α. για τη Σάμο: Ζητά έκτακτη σύγκληση των οργάνων Πολιτικής Προστασίας

admin

Λυμπέρης σε Παπαθεοφάνους: «Με φιέστες δεν ξεγελάτε πλέον κανένα»

admin

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Απαντήσεις σε κριτικές για το μαρτυρικό χωριό Καστανιάς και τα έργα στο Ποτάμι

admin

«Συμμαχία Πολιτών»: Η αναγνώριση της Καστανιάς ως μαρτυρικού χωριού ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή

admin

Δ. Βλασιάδης: Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αποχώρηση από τον συνδυασμό του Πάρη Παπαγεωργίου

admin

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην περιοχή «Ποτάμι»

admin

Ρήγμα στον Δήμο Ανατολικής Σάμου: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο σύμβουλος Δημήτριος Βλασιάδης

admin