06/11/2025
Πολιτικά

Ανδρέας Ξανθός: Ριζική αναδιοργάνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Με περιοδεία στις μονάδες υγείας του νησιού, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του βουλευτή Ρεθύμνου, πρώην Υπουργού και Τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού. Ο κ. Ξανθός συνοδευόταν από τους τρεις υποψηφίους βουλευτές, Βαρδαρό Σταμάτη, Δεμερτζή Πένη, Κάρλα Μανώλη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Επισκέφθηκαν τα Κέντρα Υγείας στο Καρλόβασι και στην πόλη της Σάμου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης «Φάρος», το κέντρο διημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας «Μέλισσα» και τέλος το Νοσοκομείο της Σάμου.

Στις συνομιλίες τόσο με τις διοικήσεις όσο και με τους εργαζόμενους υγειονομικούς τονίστηκε ότι βασική στόχευση  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υγεία  είναι αφενός η ανάσχεση της αποδιοργάνωσης του ΕΣΥ που έχει επιφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η  ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας μέσω της στρατηγικής της σύγκλισης με το μέσο όρο των δημόσιων δαπανών υγείας της ΕΕ (7,5% του ΑΕΠ, από 5,5% που είναι σήμερα στην Ελλάδα) και αφετέρου η  αντιστροφή του brain drain με γενναία αναβάθμιση των αποδοχών του ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ , βελτίωση των συνθηκών εργασίας, υπερωριακής απασχόλησης και επιστημονικής εξέλιξης στο σύστημα υγείας αλλά και αναμόρφωση των οργανισμών των δομών υγείας ώστε να δοθεί η δυνατότητα  στελέχωσης με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Παράλληλα το Υγειονομικό Ισοδύναμο θα συμβάλλει στην εξάλειψη των υγειονομικών ανισοτήτων, μέσα από δημόσιες πολιτικές καθολικής και ισότιμης κάλυψης των αναγκών υγείας των κατοίκων των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Τέλος στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε δημοσιογράφους τοπικών μέσων ενημέρωσης στο ξενοδοχείο «Samos» ο πρώην Υπουργός τόνισε ότι μόνο με μία προοδευτική-δημοκρατική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει η ριζική αναδιοργάνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που θα επιτρέπει την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα και στις νέες θεραπείες.

Related posts

Ο Δημήτρης Γλυμής εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό της 113ης Επετείου Ένωσης της Σάμου με τη μητέρα Ελλάδα

admin

Ο Δημήτρης Πετρούσκας υποψήφιος για την προεδρία της της ΔΕΕΠ Σάμου της ΝΔ

admin

Στη Βουλή τα στοιχεία για το τέλος κρουαζιέρας – Πάνω από 28 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2025

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Οι πιο βαθιοί σεισμοί δεν είναι της γης, αλλά της ψυχής»

admin

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα για το πρόβλημα των αγριόχοιρων στη Σάμο

admin

Σεισμόπληκτοι Σάμου: Τα νούμερα της αποκατάστασης – 876 επιδοτήσεις ενοικίου, 127 άδειες επισκευής και 101 βεβαιώσεις κατεδάφισης

admin

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τον υπερπληθυσμό αγριόχοιρων – Τι απαντά το Υπουργείο

admin

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές στις 23 Νοεμβρίου — Ανακοίνωση από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου

admin

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin