19.4 C
Σάμος
24/04/2025
Πολιτικά

Ανδρέας Ξανθός: Ριζική αναδιοργάνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Με περιοδεία στις μονάδες υγείας του νησιού, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του βουλευτή Ρεθύμνου, πρώην Υπουργού και Τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού. Ο κ. Ξανθός συνοδευόταν από τους τρεις υποψηφίους βουλευτές, Βαρδαρό Σταμάτη, Δεμερτζή Πένη, Κάρλα Μανώλη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Επισκέφθηκαν τα Κέντρα Υγείας στο Καρλόβασι και στην πόλη της Σάμου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης «Φάρος», το κέντρο διημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας «Μέλισσα» και τέλος το Νοσοκομείο της Σάμου.

Στις συνομιλίες τόσο με τις διοικήσεις όσο και με τους εργαζόμενους υγειονομικούς τονίστηκε ότι βασική στόχευση  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υγεία  είναι αφενός η ανάσχεση της αποδιοργάνωσης του ΕΣΥ που έχει επιφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η  ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας μέσω της στρατηγικής της σύγκλισης με το μέσο όρο των δημόσιων δαπανών υγείας της ΕΕ (7,5% του ΑΕΠ, από 5,5% που είναι σήμερα στην Ελλάδα) και αφετέρου η  αντιστροφή του brain drain με γενναία αναβάθμιση των αποδοχών του ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ , βελτίωση των συνθηκών εργασίας, υπερωριακής απασχόλησης και επιστημονικής εξέλιξης στο σύστημα υγείας αλλά και αναμόρφωση των οργανισμών των δομών υγείας ώστε να δοθεί η δυνατότητα  στελέχωσης με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Παράλληλα το Υγειονομικό Ισοδύναμο θα συμβάλλει στην εξάλειψη των υγειονομικών ανισοτήτων, μέσα από δημόσιες πολιτικές καθολικής και ισότιμης κάλυψης των αναγκών υγείας των κατοίκων των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Τέλος στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε δημοσιογράφους τοπικών μέσων ενημέρωσης στο ξενοδοχείο «Samos» ο πρώην Υπουργός τόνισε ότι μόνο με μία προοδευτική-δημοκρατική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει η ριζική αναδιοργάνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που θα επιτρέπει την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα και στις νέες θεραπείες.

Related posts

Εξελίξεις στα έργα υποδομής της Ικαρίας: Τι συζήτησαν Στεφανάδης και Καρούτσος

admin

Νέα Αριστερά Σάμου και Ικαρίας: Ε, όχι λοιπόν οι Ικαριώτες δεν είναι τζαμπατζήδες!

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έγκριση κονδυλίων για βιολογικό καθαρισμό και υδροδότηση ΚΕΔ

admin

Eρώτηση του Νίκου Παππά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα περιστατικά παιδικού υποσιτισμού στην ΚΕΔ Σάμου

admin

O Βουλευτής Σάμου για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Πασχαλινές ευχές από το βουλευτή Ν.Σάμου Χ. Στεφανάδη

admin

Ερώτηση Παραστατίδη για τη στήριξη του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

 Ικαρία: Ξεκινούν τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι του Ευδήλου

admin

Σοβαρά προβλήματα στην παιδιατρική κλινική Σάμου: Ερώτηση Τσίμαρη προς το Υπουργείο

admin