01/09/2025
Περιφερειακά

Ανησυχία για την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: Παρέμβαση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Περιγραφή εικόνας

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Γιάννης Καλτάκης, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, κυρίως ενόψει της τουριστικής σεζόν. Σε ανάρτησή του, αναφέρει ότι στις 17 Απριλίου 2024 έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισημαίνοντας το υψηλό κόστος των εισιτηρίων και ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου για την μείωση τους, ιδιαίτερα για τα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο κύριος Καλτάκης, στην επιστολή του, τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες λόγω των αυξημένων τιμών, που αποτελούν εμπόδιο τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες. Ωστόσο, όπως αναφέρει, δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία απάντηση από το υπουργείο.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, γεγονός που προκαλεί απογοήτευση στους κατοίκους των νησιών. Ο κύριος Καλτάκης υπογραμμίζει ότι το αίσθημα απογοήτευσης μεγαλώνει, καθώς παρατηρείται συνεχώς επανάληψη της ίδιας κατάστασης.

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Σκοπός του είναι να κινηθεί ο Β’ βαθμός αυτοδιοίκησης ενάντια στις νέες αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, επιδιώκοντας μια πιο δίκαιη λύση για τους νησιώτες.

Related posts

Αυλαία για την Aegean Regatta 2025 στη Μυτιλήνη – Οι νικητές του αγώνα

admin

Προτάσεις Περιφερειακής Παράταξης «Νέα Δυναμική» για την ανασυγκρότηση της Χίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

admin

Οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για τη Χίο: Οι προτάσεις Καλτάκη για την ανασυγκρότηση μετά την καταστροφή

admin

Ξεκάθαρη θέση Μουτζούρη στον Πλεύρη για τη Βάστρια: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι»

admin

Σύσκεψη για την Βάστρια

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μεταβαίνει επειγόντως στη Χίο λόγω της πυρκαγιάς

admin

Μουτζούρης: Εντυπωσιακή αύξηση τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Η ταξιδιωτική εκπομπή “Χωρίς Πυξίδα” στην Ικαρία και τη Σάμο: Τι θα δούμε στα αφιερώματα της ΕΡΤ

admin

Μήνυμα του Περιφερειάρχη για την 201η επέτειο της Ναυμαχίας της Μυκάλης

admin