19.4 C
Σάμος
15/10/2025
Πολιτικά

Επίσκεψη της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Σάμου

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ επισκέφθηκε την Πέμπτη 1 Οκτώβρη το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Κατά την επίσκεψη συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων και με τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Τα τεράστια προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου έχουν επιδεινωθεί από τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που δημιουργούν μια επισφαλή για τη λειτουργία του κατάσταση.

Όπως προέκυψε από τις συναντήσεις δύο ζητήματα ξεχωρίζουν: Α. Οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο βοηθητικό προσωπικό (καθαριότητα, τεχνικό προσωπικό). Είναι γνωστή η κατάσταση με τη μία παιδίατρο, τη μία πνευμονολόγο, τις ελλείψεις σε μια σειρά ειδικότητες όπως ΩΡΛ, ακτινοδιαγνωστη κ.α. Β. Οι μεγάλες ελλείψεις σε υλικά παντός είδους. Από μέσα ατομικής προστασίας μέχρι υγειονομικό αλλά και τεχνολογικό και μηχανολογικό υλικό για να μπορεί να λειτουργεί όπως πρέπει η τεχνική υπηρεσία.

Η όλο και πιο μειωμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι θηλιά που στραγγαλίζει συνεχώς τις υπηρεσίες και το ρόλο του Νοσοκομείου αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Το μόνο που μπορεί να επιτρέψει μια τέτοια κατάσταση είναι λύσεις μπαλώματα όπως συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλήψεις με το σταγονόμετρο, στροφή σε δωρεές και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Τελικά η κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και επιλέγει να δίνει δισεκατομμύρια ευρώ σε μονοπωλιακούς ομίλους για τη δήθεν στήριξη της αγοράς και σε συμμάχους όπως το ΝΑΤΟ για να βαφτίζει αμφισβητούμενα ύδατα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο αντί να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, να αγοράσει ιατρικά μέσα κι εξοπλισμό, βάζει τη σφραγίδα της σε όλη τη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων του νησιού.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου  όπως και ο λαός του νησιού απαιτείται να δυναμώσουν τον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό αλλά και τη διεκδίκηση για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Η φωνή τους μπορεί να ακουστεί και κάτω από τις μάσκες και να απαιτήσουν:

  • Πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων
  • Εξασφάλιση μέσα από κεντρικές κρατικές παραγγελίες όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, υγειονομικού υλικού
  • Μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό του νοσοκομείου
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας, των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων
  • Δημιουργία κέντρου υγείας στο ΚΥΤ και μαζικά τεστ στον πληθυσμό του μέχρι να υλοποιηθεί το αίτημα των ίδιων και των κατοίκων για κανένα ΚΥΤ στο νησί πουθενά, απεγκλωβισμό προς την ηπειρωτική Ελλάδα και τις χώρες προορισμού τους

Related posts

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin

Απολογισμός 36ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου – Ρεκόρ, διεθνής αναγνώριση και νησιωτική ενότητα

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Παρουσίαση έργων και δράσεων της κυβέρνησης στο Ν. Σάμου

admin

Δεν θα είναι υποψήφιος για τη ΔΕΕΠ Σάμου ο Ευάγγελος Καπλαντζής

admin

Επτά βουλευτές ζητούν απαντήσεις για τα τέλη τουρισμού: “Πού πήγαν τα χρήματα;”

admin

Θα γίνει το Νοσοκομείο Σάμου νοσοκομείο αναφοράς με τον Γ.Καμπούρη; Η δήλωση Στεφανάδη

admin

Βασιλάκης απο τη Σάμο: «Η ανάπτυξη δεν είναι στατιστικά!» – Πυρά για μεταναστευτικό & ακρίβεια

admin

ΠΑΣΟΚ: Νομοθετική πρωτοβουλία για κακούργημα η αλιεία αλλοδαπών στα ελληνικά ύδατα

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της Στέλλας Παπαγρηγορίου

admin