32.9 C
Σάμος
06/07/2024
Ικαριακά

Απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση στην Ικαρία

Ο Δήμος Ικαρίας, με δελτίο τύπου, ενημερώνει τους φίλους επισκέπτες αλλά και τους συνδημότες του που σχεδιάζουν να περάσουν τις θερινές διακοπές τους στο νησί, ότι απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση και η διανυκτέρευση με οποιονδήποτε εξοπλισμό (σκηνή, υπνόσακος, αιώρα κ.α) τόσο στις παραλίες όσο και μέσα στο δάσος.

Η δημοτική αρχή εργάζεται έτσι ώστε οι παραλίες του νησιού να είναι ελεύθερες και καθαρές, διαθέσιμες για όλους τους συντοπίτες αλλά και τους επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν τις θάλασσες της Ικαρίας.

Η κατασκήνωση και διανυκτέρευση στις παραλίες όχι μόνο στερεί το δικαίωμα επιλογής και χρήσης των συγκεκριμένων χώρων από τους ημερήσιους επισκέπτες, αλλά δημιουργεί και πολλαπλά προβλήματα υγιεινής για όλους, κυρίως όμως για τα μικρά παιδιά που βρίσκονται καθημερινά στους ίδιους χώρους. Η έλλειψη των απαραίτητων υποδομών για εικοσιτετράωρη παραμονή επιδεινώνει τα προβλήματα αυτά.

Η θέση αυτή της δημοτικής αρχής, υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί. Η τήρηση αυτής της απόφασης είναι απαραίτητη για την αποφυγή ταλαιπωρίας και οικονομικών επιβαρύνσεων που μπορεί να προκύψουν από την παράβαση των κανονισμών.

Η απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης έχει εκδοθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου με την υπ’ αριθμόν 1507/11/91 σχετική απόφαση, η οποία ισχύει από τις 13/5/2024 και περιλαμβάνει μια σειρά από χώρους όπως παραλίες και δάση.

Related posts

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Φούρνων Κορσεών 2024

admin

Έκκληση του Δήμου Ικαρίας για καθαρισμό ακτής από πετρελαιοειδή

admin

Ο Δήμος Ικαρίας απαντά στις φήμες για δημιουργία ανοιχτής δομής φιλοξενίας μεταναστών

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας και η Δημοτική Αρχή, αποχαιρετούν με θλίψη την Χριστίνα Ξηρού

admin

Καταγγελία από το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας για το εργατικό «ατύχημα» στην Ικαρία

admin

Ικαρία: Αγωνία για 36χρονο εναερίτη που χτυπήθηκε από μέση τάση 20KV

admin

Ικαρία: Κινητοποίηση ενάντια στις 110 ανεμογεννήτριες

admin

Drone βίντεο: Οι Φούρνοι Κορσεών – Το κρυφό νησί των Κουρσάρων

admin

Στην Ικαρία ο Γιώργος Καντζίκης, Αθλητής με Αναπηρία στο Καθιστό θαλάσσιο Σκι – Wakeboard και στο Κανόε Καγιάκ

admin