03/11/2025
Σαμιακά

Αποχή των δικηγόρων της Σάμου

Την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, σήμερα Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του Πολυνοσχεδίου αποφάσισε o Δικηγορικός σύλλογος Σάμου.

Το Δ.Σ του Δικηγορικού συλλόγου Σάμου μετά και από την από 14/1/2018 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, σήμερα Δευτέρα, 15.1.2018, ημέρα ψήφισης του Πολυνοσχεδίου και διατρανώνει εκ νέου την αντίθεσή της με την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, όπως εισάγεται στο Πολυνομοσχέδιο. Κρίνει ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις αντίκεινται στο Σύνταγμα και το δίκαιο της ΕΕ, όπως επεσήμαναν εξάλλου τόσο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. Η επιλογή της Κυβέρνησης δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης, αντιθέτως δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια και επιβαρύνσεις για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες.

Related posts

Βράβευση μαθητών Σάμου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

admin

Αντίδραση του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου για την αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομείου

admin

Τρεις συλλήψεις στη Σάμο για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, ναρκωτικά και οπλοκατοχή

admin

Αναδίπλωση ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις – Αναστέλλονται για τρεις μήνες τα λουκέτα στην περιφέρεια, κλείνουν άμεσα μόνο τα καταστήματα σε αστικά κέντρα

admin

Πρόταση για Σχολή Αστυφυλάκων στη Σάμο από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών

admin

Διευκρινίσεις της Πυροσβεστικής Σάμου για τις υπαίθριες δραστηριότητες τον χειμώνα

admin

Τιμάται η μνήμη των Αγίων Ακινδύνου, Πηγασίου, Αφθονίου, Ελπιδοφόρου και Ανεμποδίστου στον Άγιο Χαράλαμπο

admin

Απεργία στην Ικαρία τη Δευτέρα από το Εργατικό Κέντρο Σάμου για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

admin

Η Σάμος γιορτάζει την Ένωση με την Ελλάδα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου

admin