24/07/2026
Σαμιακά

Αρχίζει να παίρνει νέα όψη το πρώην Ξενία Σάμου

277809060_2091447741033099_5148413572662093656_n

Σιγά σιγά αρχίζει να παίρνει νέα όψη το πρώην Ξενία Σάμου, καθως συνεχιζονται οι παρεμβάσεις για την στατική ενίσχυση και αποκατάσταση του κελύφους του κτιρίου, διατηρώντας αδιατάρακτα τα μορφολογικά του χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το εσωτερικό του κτιρίου θα γίνει συντήρηση της τοιχογραφίας του Φασιανού το οποίο αποτελεί και διατηρητέο στοιχείο και θα διαμορφωθούν χώροι για εκθεσιακό κέντρο, αναψυκτήρια, ατελιέ για τους καλλιτέχνες, Κέντρο Πυθαγόρα που θα περιλαμβάνει ψηφιακή βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και έκθεση μαθηματικών οργάνων, Κέντρο Απόδημου Ελληνισμού και ψηφιακό κέντρο για τον Αρίσταρχο.

Αρχίζει να παίρνει νέα όψη το πρώην Ξενία Σάμου

Το κτίριο αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Σάμου και είναι τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής.

Η ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2023 και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη που εγγράφεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ.

Αρχίζει να παίρνει νέα όψη το πρώην Ξενία Σάμου

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

100% επιτυχία για το ΕΠΑΛ Καρλοβασίου στις Πανελλαδικές

Δημήτρης Τέλιος: Με το εθνόσημο στη σφαιροβολία Κ18, στη συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου

Μάριος Καπανταής: Ο Σαμιώτης παλαιστής που διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Τρία νέα ξενοδοχεία στην Ψιλή Άμμο Σάμου, εγκρίθηκαν οι άδειες

Σάμος: Επανεκλογή της Θεοδώρας Παπαδάμ στην προεδρία του «ΕυΠο» η νέα σύνθεση του Δ.Σ.

Λαϊκή Συσπείρωση: Άμεση λύση για το σχολείο του Παγώνδα