14.4 C
Σάμος
22/01/2025
Σαμιακά

ΒΑΒΕΛ.. το νέο κρασί που κυκλοφορεί φέτος το καλοκαίρι ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου

Bαβέλ: Το κρασί που «μιλά» σε διεθνή γλώσσα!

Το κρασί Βαβέλ του ΕΟΣ Σάμου είναι ένα νέο κρασί ευρείας αποδοχής, ευχάριστο και ευκολόπιοτο που μένει πιστό στην αλήθεια της ποικιλίας μοσχάτο λευκό.

Ποια είναι η «αλήθεια» του μοσχάτου;

Τα εντυπωσιακά πρωτογενή αρώματα της ευγενούς αυτής ποικιλίας, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο! Τα αρώματα αυτά είναι έντονα και φρουτώδη και παραπέμπουν καταρχάς στο ίδιο το σταφύλι, ενώ σε δεύτερη ανάγνωση φέρνουν γευστικές μνήμες από φρέσκα ώριμα φρούτα όπως βερίκοκα, μήλα και εσπεριδοειδή ή και εξωτικά (ανανά, μάγκο, κ.α).

Το κρασί που «μιλά» σε διεθνή γλώσσα!

Το Βαβέλ είναι ένα κρασί που «αρέσει σε όλους», γιατί είναι αρωματικό όσο χρειάζεται, γλυκό και ξηρό όσο χρειάζεται, με μεγάλη ισορροπία στη γεύση και σπουδαία αρμονία στην επίγευση. Είναι ημίξηρο, με μια σχεδόν ανεπαίσθητη γλύκα ώστε το αποτέλεσμα να είναι άμεσα γοητευτικό.

Είναι η περίπτωση του κρασιού, ως «παγκόσμια γλώσσα» (“Wine the universal language”), και το μοσχάτο είναι η ποικιλία εκείνη που μπορεί καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη να διαδραματίσει το ρόλο αυτό.

Η ετικέτα του αναπαριστά με δημιουργικό τρόπο πώς η συνύπαρξη, ο σεβασμός και η αποδοχή μεταξύ ανθρώπων, λαών, κοινωνιών, επιλογών, μπορεί στη θέση του πύργου της αλαζονείας να υψώσει έναν πύργο αγάπης, αλληλεγγύης και κατανόησης, με μέσο επικοινωνίας το κρασί.

 

Δοκιμάστε το:

Το Βαβέλ μπορεί να καταναλωθεί άνετα «σκέτο», ως απεριτίφ. Ωστόσο συνδυάζεται απολαυστικά, με:

  • πιάτα που γλυκίζουν ελαφρά (π.χ. καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου, spare ribs), κρεατικά που συνοδεύονται από μαγειρεμένα φρούτα (χοιρινό με δαμάσκηνα, αρνί με σταφύλια, κοτόπουλο με ανανά)
  • ο,τιδήποτε είναι παναρισμένο (π.χ. κοτομπουκιές και φέτα σαγανάκι με μέλι),
  • χάμπουργκερ, σάντουιτς, πίτσες, σουβλάκια, πατάτες τηγανιτές, κοτόπουλο στη σούβλα κ.α
  • πίτες κάθε είδους (τυρόπιτες, χορτόπιτες)
  • πιάτα της ασιατικής κουζίνας (αχνιστά, noodles, nems, κ.ο.κ.)
  • σούπες διάφορες που να γλυκίζουν ελαφρά, π.χ. σούπα από καρότα
  • «γλυκά» ψάρια και οστρακοειδή, π.χ. πεσκανδρίτσα, αστακός, καβουροσαλάτα, γαρίδες, καραβίδες
  • σαλάτες-ορεκτικά που περιλαμβάνουν φρέσκα φρούτα, διάφορα ορεκτικά όπως πεπόνι με προσούτο, φέτα με καρπούζι
  • φρούτα και φρουτοσαλάτες, επιδόρπια χωρίς σοκολάτα
  • τυριά που σερβίρουμε με μαρμελάδες.

Related posts

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Καίτη Γκρέυ – Μεσίστια η σημαία στους Μυτιληνιούς

admin

Σάμος: Ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης 40 αλλοδαπών

admin

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής σε φωτιά σε καμινάδα στα ΣΟΑ

admin

Μηνυτήρια αναφορά για την κοπή δέντρων στο Ποτάμι από το Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Οι νέες τηλεφωνικές γραμμές στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

admin

Αύξηση απο σήμερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Σάμος-Πειραιάς

admin

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου για την εκπαιδευτικό Μαρία Παλαβούζη

admin

Κυνηγός αυτοτραυματίστηκε με την καραμπίνα του

admin

Τροχαίο ατύχημα στην οδό Γυμνασιάρχου Κατεβαίνη

admin