08/11/2025
Σαμιακά

ΒΑΒΕΛ.. το νέο κρασί που κυκλοφορεί φέτος το καλοκαίρι ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου

Bαβέλ: Το κρασί που «μιλά» σε διεθνή γλώσσα!

Το κρασί Βαβέλ του ΕΟΣ Σάμου είναι ένα νέο κρασί ευρείας αποδοχής, ευχάριστο και ευκολόπιοτο που μένει πιστό στην αλήθεια της ποικιλίας μοσχάτο λευκό.

Ποια είναι η «αλήθεια» του μοσχάτου;

Τα εντυπωσιακά πρωτογενή αρώματα της ευγενούς αυτής ποικιλίας, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο! Τα αρώματα αυτά είναι έντονα και φρουτώδη και παραπέμπουν καταρχάς στο ίδιο το σταφύλι, ενώ σε δεύτερη ανάγνωση φέρνουν γευστικές μνήμες από φρέσκα ώριμα φρούτα όπως βερίκοκα, μήλα και εσπεριδοειδή ή και εξωτικά (ανανά, μάγκο, κ.α).

Το κρασί που «μιλά» σε διεθνή γλώσσα!

Το Βαβέλ είναι ένα κρασί που «αρέσει σε όλους», γιατί είναι αρωματικό όσο χρειάζεται, γλυκό και ξηρό όσο χρειάζεται, με μεγάλη ισορροπία στη γεύση και σπουδαία αρμονία στην επίγευση. Είναι ημίξηρο, με μια σχεδόν ανεπαίσθητη γλύκα ώστε το αποτέλεσμα να είναι άμεσα γοητευτικό.

Είναι η περίπτωση του κρασιού, ως «παγκόσμια γλώσσα» (“Wine the universal language”), και το μοσχάτο είναι η ποικιλία εκείνη που μπορεί καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη να διαδραματίσει το ρόλο αυτό.

Η ετικέτα του αναπαριστά με δημιουργικό τρόπο πώς η συνύπαρξη, ο σεβασμός και η αποδοχή μεταξύ ανθρώπων, λαών, κοινωνιών, επιλογών, μπορεί στη θέση του πύργου της αλαζονείας να υψώσει έναν πύργο αγάπης, αλληλεγγύης και κατανόησης, με μέσο επικοινωνίας το κρασί.

 

Δοκιμάστε το:

Το Βαβέλ μπορεί να καταναλωθεί άνετα «σκέτο», ως απεριτίφ. Ωστόσο συνδυάζεται απολαυστικά, με:

  • πιάτα που γλυκίζουν ελαφρά (π.χ. καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου, spare ribs), κρεατικά που συνοδεύονται από μαγειρεμένα φρούτα (χοιρινό με δαμάσκηνα, αρνί με σταφύλια, κοτόπουλο με ανανά)
  • ο,τιδήποτε είναι παναρισμένο (π.χ. κοτομπουκιές και φέτα σαγανάκι με μέλι),
  • χάμπουργκερ, σάντουιτς, πίτσες, σουβλάκια, πατάτες τηγανιτές, κοτόπουλο στη σούβλα κ.α
  • πίτες κάθε είδους (τυρόπιτες, χορτόπιτες)
  • πιάτα της ασιατικής κουζίνας (αχνιστά, noodles, nems, κ.ο.κ.)
  • σούπες διάφορες που να γλυκίζουν ελαφρά, π.χ. σούπα από καρότα
  • «γλυκά» ψάρια και οστρακοειδή, π.χ. πεσκανδρίτσα, αστακός, καβουροσαλάτα, γαρίδες, καραβίδες
  • σαλάτες-ορεκτικά που περιλαμβάνουν φρέσκα φρούτα, διάφορα ορεκτικά όπως πεπόνι με προσούτο, φέτα με καρπούζι
  • φρούτα και φρουτοσαλάτες, επιδόρπια χωρίς σοκολάτα
  • τυριά που σερβίρουμε με μαρμελάδες.

Related posts

Οι «σύγχρονες Θερμοπύλες» του Έθνους τιμήθηκαν στη Σάμο από τους Εφέδρους και Αποστράτους Αξιωματικούς

admin

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σάμο

admin

Διαμαρτυρία γονέων στον Καραβόσταμο για τη μη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου

admin

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή του Καρλοβάσου

admin