20/04/2025
Σαμιακά

Βρέθηκε βόμβα του 1943;

Στην απομάκρυνση και στην εξουδετέρωση μίας βόμβας πιθανότατα από τον βομβαρδισμό της Σάμου από τους Γερμανούς το 1943 με ελεγχόμενη έκρηξη, στη περιοχή της Στεφάνας θα προχωρήσουν πιθανότατα αύριο Τρίτη,πυροτεχνουργοί του στρατού.

Την βόμβα εντόπισαν εργάτες που επιχειρούσαν εργασίες σε παλιά οικία στη πόλη της Σάμου και σε κοντινή απόσταση από το 1ο και 2ο νηπιαγωγείο και το 1ο δημοτικό σχολείο της πρωτεύουσας του νησιού.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη των εμπλεκομένων αρχών .

Το θεμα έφερε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος, Γιάννης Νέγρης, ο οποίος αναφέρει ότι βρέθηκε βόμβα πιθανότατα από τον βομβαρδισμό της Σάμου από τους Γερμανούς το 1943.

Φωτογραφία που ανήρτησαν από το σημείο οι ιδιοκτήτες .

Κατά διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Σάμος βομβαρδίστηκε δυο φορές. Η πρώτη φορά ήταν το 1940 από ιταλικά αεροπλάνα και τη δεύτερη από γερμανικά, στις 17 Νοεμβρίου 1943.

Related posts

Έφτασε στη Σάμο το Άγιο Φως- Video

admin

Με κατάνυξη η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Ι.Μ. Σάμου

admin

Μεγάλη Παρασκευή στη Σάμο: Κατάνυξη και παράδοση στους Επιταφίους της Πόλης

admin

182 Κύπριοι θα γιορτάσουν το Πάσχα στη Σάμο – Η πρώτη πτήση της σεζόν

admin

Έναρξη του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το 2025 στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin

Εργατική Πρωτομαγιά 2025: Απεργιακή Συγκέντρωση σε Σάμο και Ικαρία

admin

Μεταφορά Αγίου Φωτός σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Πάτμο το Μεγάλο Σάββατο

admin

Άγιο Φως: Η Σάμος δεν συμπεριλαμβάνεται στις προγραμματισμένες πτήσεις

admin

Απίστευτο στη Σάμο: Smartphone “νόμισε” ότι έγινε τροχαίο και κάλεσε το 112

admin