05/11/2025
Πολιτικά

Γιάννης Πλακιωτάκης: Ελλάδα και Κύπρος ακόμα πιο κοντά

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση της Ελληνικής κυβέρνησης, για την προκήρυξη του διαγωνισμού ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση τη γραμμής καπό την Ευρωπαϊκή Ένωσή και έτσι, σύντομα επιβάτες και οχήματα θα διακινούνται ανάμεσα στις δύο χώρες από το λιμάνι του Πειραιά, σε εκείνο της Λεμεσού ή της Λάρνακας. Το δρομολόγιο θα εκτελείται τους καλοκαιρινούς μήνες σε εβδομαδιαία βάση, ενώ τους χειμερινούς ανά δεκαπενθήμερο.

«Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου» τόνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, «συνεργαζόμενοι στενά με την Κυπριακή Κυβέρνηση. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι, αφού, μετά την επίτευξη του στόχου της χρηματοδότησης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η προκήρυξη του διαγωνισμού σηματοδοτεί την αφετηρία της διαδικασίας που πολύ σύντομα θα ενώσει και μέσω θαλάσσης την Κύπρο και την Ελλάδα, προσθέτοντας έναν ακόμα στους πολλούς και σημαντικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία μας τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλη Δημητριάδη και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο. Θα είμαστε μαζί στο πρώτο δρομολόγιο».

Related posts

Ο Δημήτρης Πετρούσκας υποψήφιος για την προεδρία της της ΔΕΕΠ Σάμου της ΝΔ

admin

Στη Βουλή τα στοιχεία για το τέλος κρουαζιέρας – Πάνω από 28 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2025

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Οι πιο βαθιοί σεισμοί δεν είναι της γης, αλλά της ψυχής»

admin

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα για το πρόβλημα των αγριόχοιρων στη Σάμο

admin

Σεισμόπληκτοι Σάμου: Τα νούμερα της αποκατάστασης – 876 επιδοτήσεις ενοικίου, 127 άδειες επισκευής και 101 βεβαιώσεις κατεδάφισης

admin

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τον υπερπληθυσμό αγριόχοιρων – Τι απαντά το Υπουργείο

admin

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές στις 23 Νοεμβρίου — Ανακοίνωση από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου

admin

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin

Απολογισμός 36ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου – Ρεκόρ, διεθνής αναγνώριση και νησιωτική ενότητα

admin