03/09/2026
Περιφερειακά

Δήλωση Περιφερειάρχη για την απόφαση του ΣτΕ για την Βάστρια

moytsoris

Η Περιφερειακή Αρχή χαιρετίζει  την υπ΄ αριθμόν 1335/2023 απόφασή του Έ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία γίνεται δεκτή η αίτηση που είχε καταθέσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για ακύρωση της αδειοδότησης της Κατασκευής  Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) στη Πλάτη- Βάστρια της Λέσβου.  Η αίτηση της Περιφέρειας και δύο όμορων Κοινοτήτων έγινε δεκτή λόγω έλλειψης περιβαλλοντικής μελέτης και παράλληλα, ακυρώνεται και η   έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση 21.011 τ.μ. προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος πρόσβασης στη δομή πλάτους τουλάχιστον 8 μέτρων μέσα σε δασική έκταση.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην προσφυγή της υποστήριζε ότι το έργο δεν πληροί τις προϋποθέσεις νομιμότητας σύμφωνα με την ισχύουσα δασική και περιβαλλοντική νομοθεσία και ότι η έκταση που πρόκειται να κατασκευαστεί η εν λόγω δομή  είναι σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 και παράλληλα προστατεύεται από την δασική νομοθεσία.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Χαιρετίζω την απόφαση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και αφορά την αίτηση ακύρωσης που είχαμε καταθέσει μαζί με δύο όμορες κοινότητες ως προς την αδειοδότηση της δομής στην Βάστρια. Αναμένουμε να πάρουμε στα χέρια μας και ολόκληρη την απόφαση προκειμένου να δούμε τι ακριβώς αναφέρει. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια νίκη του Λεσβιακού λαού, μια δικαίωση για όλους όσοι αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια και αντιστάθηκαν στην κατασκευή των υπερδομών. Προσωπικά σε ότι με αφορά τόσο εγώ όσο και οι  συνεργάτες μου, παραμείναμε σταθεροί στις απόψεις μας, ουδέποτε παρεκκλίναμε από αυτές και δεν πάψαμε στιγμή να παλεύουμε για να μην κατασκευαστούν υπερδομές στα νησιά μας.  Και το ίδιο θα συνεχίσουμε να πράττουμε, πάντα μέσα από νόμιμες διαδικασίες και έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη».

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Γιάννης Κατσούλης: Ο γιατρός που έγινε η φωνή των νησιών μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου

Πυροσβεστική Βορείου Αιγαίου: Εξαιρετικά επικίνδυνες οι συνθήκες για πυρκαγιές

Βόρειο Αιγαίο: Κοινή τοποθέτηση κατά νέων μεταφορών μεταναστών – Αποφάσεις από Περιφέρεια και Δήμους την επόμενη εβδομάδα

Έκτακτη σύσκεψη Μουτζούρη για τη μεταφορά μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο

Την Παρασκευή ξεκινά ο 3ος ψεκασμός δακοκτονίας σε επτά περιοχές

Τελευταίο αντίο αύριο στον Δημήτρη Καρύδη, μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου