25/09/2026
Σαμιακά

Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για την ομάδα AegeanRobotics του τμήματος Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σάμος)

εικονα 1 (1)

H ομάδα AegeanRobotics του τμήματος Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σάμος) με χαρά ανακοινώνει την απόκτηση ενός νέου διπλώματος ευρεσιτεχνίας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσή μας για καινοτομία και τεχνολογική πρωτοπορία στο χώρο της Ρομποτικής.

Το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας υπ’ αρ. ΕΕ 20230100548 με τίτλο «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΧΤΥΩΝ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΩΝ», αφορά τον κλάδο ιχθυοκαλλιεργειών. Η πατέντα αφορά ένα υποβρύχιο ρομπότ που προσφέρει ασφαλή επιτήρηση στους κλωβούς, εντοπίζοντας φθορές και συμβάλλοντας σημαντικά στην εξέλιξη του σημαντικού αυτού, για την Ελλάδα, κλάδου. Το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί και αντίγραφό του έχει δοθεί για χρήση στα ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, στα πλαίσια του β’ κύκλου του Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ.

Η κύρια ομάδα αποτελείται από τους Νίκο Μάνο (Υποψήφιο Διδάκτορα), Μάριο Βασιλείου (Διδάκτορα), Νίκο Βασιλόπουλο (Μεταδιδάκτορα) και Εργίνα Καβαλλιεράτου (Καθηγήτρια).

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ : https://icsdweb.aegean.gr/aegeanrbtcs

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τους πολίτες να καταγγέλλουν παράνομες ενέσεις botox

Σάμος: Στις τουρκικές ακτές εντοπίστηκε νεκρός ο 50χρονος που αγνοούνταν

Δύο νέα μηχανήματα στο Νοσοκομείο Σάμου: τι εξυπηρετούν σε νεογνά και επείγοντα

Κλιμάκιο του ΥΠΕΝ στη Σάμο για τους αγριόχοιρους

Ειδικό εποχικό βοήθημα οικοδόμων: Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου, ποσό 1.064,12 ευρώ

Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 50χρονο Τούρκο που έπεσε από σκάφος αναψυχής