23.3 C
Σάμος
18/09/2025
Περιφερειακά

«Δεν συμφωνήσαμε ως Περιφέρεια σε υπερδομές, δεν θα παραστώ στα εγκαίνια στη Ζερβού!!»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Samos24, με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, σχετικά με τα εγκαίνια της νέας υπερδομής που σχεδιάστηκε στην Ζερβού πληροφορηθήκαμε ότι ο Περιφερειάρχης δεν θα παραστεί στην εν λόγω εκδήλωση στις 18.09.2021.

«Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ και να τηρήσω στο ακέραιο την βούληση της τοπικής κοινωνίας και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ουδέποτε δεν συμφωνήσαμε σε δομές που επιβάλουν οι ευρωπαίοι χωρητικότητας 300 στρεμμάτων όπως αυτή στην Ζερβού και για αυτό τον λόγο δεν θα παραστώ στα εγκαίνια», τόνισε.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ ακανθώδες ζήτημα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών αν σκεφτεί κανείς και την κρίση που υπάρχει στο Αφγανιστάν. Απεύχομαι να ζήσουμε στο μέλλον στιγμές 2015.

Δυστυχώς η Ευρώπη επιμένει σε λάθος σχεδιασμούς για τα νησιά μας και δεν αφουγκράζεται ούτε την βούληση των κατοίκων αλλά ούτε και την επιθυμία των προσφύγων, οι οποίοι δεν επιθυμούν να εγκλωβιστούν στη Σάμο και τα νησιά του Β. Αιγαίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις μας ως Περιφέρεια δεν στηρίζουμε την δημιουργία υπερδομών και για αυτό τον λόγο δεν θα παραστούμε στα εγκαίνια, μην ξεχνάτε πως η δομή του Βαθέος ξεκίνησε για 300 άτομα και έφτασε να γίνει το μεγαθήριο που ήταν» .

Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε  ότι η Κυβέρνηση έχει επιδείξει μια σημαντική πρόοδο στο θέμα με την μείωση των ροών, ωστόσο πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Ευρώπη για αλλαγή του σχεδιασμού της σχετικά με τις δομές.

Related posts

Νέο αίτημα αποζημίωσης για τους ελαιοπαραγωγούς

admin

Έργα ύψους 15,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Οι παρεμβάσεις Καλτάκη για τη Χίο

admin

Σφοδρή διαμαρτυρία Καλτάκη για το κλείσιμο σχολείων σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

admin

Αυλαία για την Aegean Regatta 2025 στη Μυτιλήνη – Οι νικητές του αγώνα

admin

Προτάσεις Περιφερειακής Παράταξης «Νέα Δυναμική» για την ανασυγκρότηση της Χίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

admin

Οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για τη Χίο: Οι προτάσεις Καλτάκη για την ανασυγκρότηση μετά την καταστροφή

admin

Ξεκάθαρη θέση Μουτζούρη στον Πλεύρη για τη Βάστρια: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι»

admin

Σύσκεψη για την Βάστρια

admin