09/07/2026
Σαμιακά

Διάσωση 2 ψαράδων στην περιοχή Βάλσαμο Καλλιθέας

FB_IMG_1535826443408

Άμεση ήταν η κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα(1/9) των κρατικών αρχών και της ΕΟΔ Σάμου για την διάσωση 2 ψαροντουφεκάδων στην περιοχή Βάλσαμο Καλλιθέας.

Σκάφος του Λιμενικού και το Rescue 5 με πυροσβέστες, μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν τους 2 ψαράδες μαζί με την βάρκα τους και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι Καρλοβάσου.

Το Λιμεναρχείο Σάμου για το περιστατικό αναφέρει:

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σάμου και Καρλοβασίου, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης, του Τ/Χ σκάφους «ΕΥΘΥΜΙΟΣ – ΕΥΤΥΧΙΑ» Τ.Χ. 49Γ΄, στη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΡΣΑΜΟ» δυτικά νήσου Σάμου με δύο (02) επιβαίνοντες .
Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το σκάφος «RESCUE-5» Ν.Σ. 1002 στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου.
Το «ΕΥΘΥΜΙΟΣ – ΕΥΤΥΧΙΑ» αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του «RESCUE-5» και ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Μαραθόκαμπου.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου.
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 82χρονη από τη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου

Σάμος: Έχασε 3.967 ευρώ βλέποντας βίντεο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου έως τις 31 Οκτωβρίου

«Ακυβέρνητο καράβι» η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στον αέρα και τα 14 παραχωρημένα αεροδρόμια

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζερβού Σάμου

Σάμος: Δικαστική απόφαση δικαιώνει εργαζόμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων