25 C
Σάμος
18/07/2025
Σαμιακά

Διαδήλωσαν ενάντια στο νομοσχέδιο για τη απαγόρευση των διαδηλώσεων

Περιγραφή εικόνας

Το Εργατικό Κέντρο χαιρετίζει τους εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, γυναίκες, συνταξιούχους, νέες και νέους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και συμμετείχαν στην μαχητική κινητοποίηση, ενάντια  στο κατάπτυστο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, που θέλει να βάλει στον «γύψο» τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού.

Τα συνθήματα των διαδηλωτών, που έκαναν πορεία στον παραλιακό δρόμο του Βαθέος στη Σάμο βροντοφωνάζοντας: “Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν όσοι νόμοι και αν ψηφιστούν”, “την οργάνωσή μας και τα σωματεία δεν τα παραδίνουμε στην εργοδοσία”, έστειλαν μήνυμα συνέχισης του οργανωμένου αγώνα και ότι το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα θα αφήσει στα χαρτιά το νομοθετικό τερατούργημα.

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα δίνουν ελπίδα και αποτελούν συνέχεια της γενικευμένης καταδίκης του νομοσχεδίου από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικούς φορείς, νομικούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές, παλιούς συνδικαλιστές, από όλο το λαό.

Η καταστολή και το σχέδιο διάλυσης της κινητοποίησης Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, δεν πτοεί κανέναν μας. Το καταγγέλλουμε ξέροντας ότι ο νόμος και το κράτος τους το οργανωμένο κίνημα θέλει να χτυπήσει και να φιμώσει.

Ο χουντικής έμπνευσης νόμος που ψήφισαν χθες βράδυ από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση έχοντας αβάντα το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τον περιορισμό των απεργιών, δεν είναι τίποτα περισσότερο από κουρελόχαρτο όταν ο λαός είναι αποφασισμένος και οργανωμένος. Το έχει αποδείξει η ιστορία, η πορεία του κινήματος στον τόπο μας και τη χώρα μας, οι χιλιάδες απεργίες, το αίμα του λαού μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό σε συσπείρωση στα σωματεία και τους συλλόγους του, απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα, για να μην πληρώσει και πάλι την κρίση και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στη συγκέντρωση η κεντρική ομιλία έγινε από το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου Ρίτα Καρβούνη .

Χαιρέτισε από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ ο γραμματέας της Μανόλης Παχυμανώλης.

Related posts

Νέο πλοίο στη γραμμή Βαθύ – Κουσάντασι: Το SAN NICOLAS ξεκινά δρομολόγια από 18 Ιουλίου

admin

Ύποπτη δραστηριότητα με 32 Τουρκικά Αλιευτικά: Παραμένουν επί εβδομάδες σε Αιγαίο και Ιόνιο

admin

Νέα εποχή στην υγεία των ποδιών: Ο ψηφιακός πελματογράφος COMEX στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Ηλιάδης Αριστείδης

admin

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο

admin

Ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής Σάμου για τα δικαιώματα του επιβατικού κοινού

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου

admin

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Κοντακαιίκων στο πρόγραμμα Erasmus+

admin

Γιορτάζει το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο ξενοδοχείο “Δόρυσσα”

admin

Σάμος & Λέσβος: Συλλήψεις για παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

admin