28/04/2025
Σαμιακά

Διαμαρτυρία για την υγεία και το προσφυγικό στη πόλη της Σάμου

Στο πλαίσιο της Παναιγαιακής Μέρας Δράσης για την Υγεία και το Προσφυγικό, ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα σε Χίο, Λέσβο, Λήμνο και άλλα νησιά. 

Με συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία», «Κλείστε τα hot spot, τα κέντρα-φυλακές, να μην εγκλωβίζονται ανθρώπινες ζωές» και «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών» πραγματοποιήθηκε η μαζική συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης 15 Οκτωβρίου, στη πόλη της Σάμου στο πλαίσιο της Παναιγαικής Μέρας Δράσης για την Υγεία και το Προσφυγικό .

Με αφετηρία το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου οι διαμαρτυρόμενοι με πορεία κινήθηκαν με κατεύθυνση προς την πλατεία Πυθαγόρα.

«Δεν ανεχόμαστε άνθρωποι να κινδυνεύουν ή να πεθαίνουν, να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη επειδή δεν έχουμε διασώστες ασθενοφόρων, γιατρούς στην Παιδιατρική, επειδή είναι υποστελεχωμένες οι μονάδες Υγείας στο νησί μας», σημείωσε στην ομιλία της η Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Αναφερόμενη στους πρόσφυγες τόνισε ότι το hot spot πρέπει να κλείσει προσθέτοντας πως «η πολιτική εγκλωβισμού της ΕΕ, που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση πατώντας στις αποφάσεις της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, η ενίσχυση της καταστολής, τα κλειστά κέντρα-φυλακές, η κατάργηση του 2ου βαθμού αίτησης ασύλου, οι πλατφόρμες αποβίβασης, η δημιουργία άλλου hot spot σε άλλη περιοχή του νησιού, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, δεν είναι λύση. Θα διογκώσουν και άλλο το πρόβλημα, θα μονιμοποιήσουν τον εγκλωβισμό»

Ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί στην Υγεία. Τόνισε ότι «η παροχή Δημοσίας Υγείας και περίθαλψη είναι υπόθεση του κράτους, την δικαιούμαστε και την έχουμε ακριβοπληρωμένη μέσω της άμεσης και έμμεσης φοροληστείας που μας έχουν επιβάλει, αλλά και μέσα από ασφαλιστικά μας ταμεία.

 

Related posts

Εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Σάμου στο Άμστερνταμ: Επιμόρφωση στην Τεχνητή Νοημοσύνη μέσω Erasmus+

admin

Επιμελητήριο Σάμου προς Υπ. Ναυτιλίας: Κίνδυνος για άδεια ράφια – Αίτημα για έκτακτο δρομολόγιο

admin

Δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του Blue Star Myconos τη Δευτέρα 28/4

admin

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σάμου στο Ναυτικό Παρατηρητήριο (ΣΜ 35Β)

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «Δημήτρης Μαυρατζώτης» στο Καρλόβασι από την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης

admin

Έκκληση Πυροσβεστικής Βορείου Αιγαίου: Μην ανάβετε φωτιά λόγω ισχυρών ανέμων – Έρχεται η αντιπυρική περίοδος

admin

Τιμήθηκε ο ήρωας του 1821 Καπετάν Λαχανάς στη Σάμο

admin

Ετοιμαστείτε για το Brevet Σάμου στις 4 Μαΐου: Μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία

admin