25/08/2026
Σαμιακά

«Όχι» στη μετατροπή Σχολείων σε «Ωνάσεια» – Κάλεσμα σε μαζική διαμαρτυρία

alt

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση ενάντια στη μετατροπή σχολικών μονάδων σε «Ωνάσεια». Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου στην κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και τη «βίαιη εκδίωξη» μαθητών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία τους.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2025, στις 13:00, στο Σύνταγμα. Παράλληλα, θα διεξαχθούν τοπικές δράσεις στις περιοχές όπου προγραμματίζεται να ιδρυθούν “Ωνάσεια” σχολεία. Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση συμμετέχει ενεργά και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.), εκφράζοντας αλληλεγγύη στα κοινά αιτήματα.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών, έχει προκηρυχθεί διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που εκρήγνυται βλήμα στη φωτιά στον Μαραθόκαμπο Σάμου – Χωρίς ενεργό μέτωπο

Φωτιά σε δασική έκταση στη Βαγγελίστρα Μαραθόκαμπου

Καστανιά Σάμου: 83 χρόνια μνήμης, εκδήλωση την Κυριακή 30 Αυγούστου

Έφτασαν στη Σάμο οι 200 μετανάστες από την Κρήτη

Σάμος: Εμμένει στο ψήφισμα Ιουνίου για τις μεταφορές μεταναστών – Συνάντηση με τον Υπουργό μέσα στην εβδομάδα

Ηράκλειο-Σάμος με το EXPRESS JET για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο