27.2 C
Σάμος
05/08/2025
Περιφερειακά

Δράσεις για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Βορείου Αιγαίου

Περιγραφή εικόνας

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δια της Αντιπεριφέρειας Οικονομικών απέστειλε έγγραφα απάντησης- αιτημάτων χρηματοδότησης, στην υπ αριθμ πρωτ. 39509/27-5- 2021 έγγραφη πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών- Διεύθυνση Οικονομικών Τ.Α, για την καταγραφή έργων/ενεργειών φορέων Τ.Α για την αντιμετώπιση της COVID-19, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι δαπάνες της Περιφέρειας στην χρηματοδότηση από το Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα η Περιφερειακή Αρχή διεκδικεί για τις συνέπειες του covid-19 χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 4.426.406,54 ευρώ, για δράσεις που έγιναν ή που πρόκειται να γίνουν έως 30/11/2022.

Δράσεις που θέλουμε να προγραμματίσουμε προς υλοποίηση και την χρηματοδότηση των οποίων διεκδικούμε: Αγορά πλωτού ασθενοφόρου αξίας 500.000, αγορά μικρών ασθενοφόρων αξίας 2.000.000 και μια σειρά από χρηματοδοτήσεις έργων ή προμηθειών που αφορούν τα νοσοκομεία των Νησιών μας.

Για την Περιφερειακή αρχή του Κώστα Μουτζούρη η υγεία των κατοίκων των νησιών μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ανεξάρτητα από αρμοδιότητες.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη και ευχαρίστησε την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Αναστασία Αντωνέλλη για τον άψογο συντονισμό των υπηρεσιών και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της, προκειμένου εγκαίρως και τεκμηριωμένα να αποσταλεί το αίτημα χρηματοδότησης της Περιφέρειας από το Ταμείο Αλληλεγγύης, ύψους 4.426.406,54 ευρώ.

Related posts

12 νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύουν το Βόρειο Αιγαίο

admin

«Πρόγραμμα Εορτασμού της 6ης Αυγούστου – Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Ημέρα της 201ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης»

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για συμπλήρωση 113 χρόνων απο την απελευθέρωση της Ικαρίας

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Ικαρία

admin

Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα με Περιφερειάρχες Νησιωτικών Περιοχών

admin

«Θα ξεσηκωθούμε πάλι»: Προειδοποίηση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό στα νησιά

admin

Στο πλευρό των επισκευαστών οχημάτων ο Κώστας Μουτζούρης

admin

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin