21.1 C
Σάμος
10/10/2025
Σαμιακά

Δράσεις του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ)

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Γενικού Νοσοκομείου Σάμου θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ομάδας παιδιών. Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται μια ημέρα την εβδομάδα, σε χώρο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και θα διαρκούν 1 ώρα. Η ώρα συνάντησης θα είναι στις 14:00.

Ταυτότητα: Πρόκειται για ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων κατάλληλο για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α Δημοτικού.

Στόχος: Να διδαχθούν τον τρόπο που σκέφτονται και να αποκτήσουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τα βοηθήσουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να αποφεύγουν τις συγκρούσεις και να παίρνουν σωστές αποφάσεις, για να λύσουν τα προβλήματα τους.

Δεξιότητες που διδάσκονται:

  • Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης
  • Αναγνώριση και διαχείριση συναισθήματος
  • Επίλυση προβλημάτων
  • Συγκέντρωση προσοχής
  • Συμμετοχή και συνεργασία σε ομάδα
  • Αποφυγή εκδήλωσης σωματικής και λεκτικής επιθετικότητας
  • Αποφυγή θυματοποίησης
  • Θα δοθεί επίσης ιδιαίτερη σημασία στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μέθοδοι: Τα παιδιά διδάσκονται δεξιότητες μέσω των τεχνικών της αφήγησης ιστοριών, κουκλοθέατρου, συζήτησης, παιχνιδιών.

Επίσης το Κέντρο  Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του  Γενικού Νοσοκομείου Σάμου θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ομάδας  παιδιών ηλικίας 8 – 10 ετών. Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται μια ημέρα την εβδομάδα, σε χώρο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και θα διαρκούν 1 ώρα.  Η ώρα συνάντησης θα είναι στις 14:00.

Ταυτότητα: Πρόκειται για ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης, πρόληψης και διαχείρισης του άγχους καθώς και  ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης  σε παιδιά σχολικής ηλικίας 8 – 10 ετών.

Αναλυτικότερα οι στόχοι θα είναι οι εξής:

  • Να αναγνωρίζει και να κατονομάζει τα συναισθήματα και το πώς αυτά συνδέονται με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και συμπεριφέρεται.
  • Να εφαρμόζει δεξιότητες συναισθηματικής ανθεκτικότητας σε προβληματικές καταστάσεις και σε αρνητικά γεγονότα, χωρίς την υποστήριξη άλλου προσώπου.
  • Να έχει μια ρεαλιστική αντίληψη για τις ικανότητες και το δυναμικό του (ενδιαφέροντα, δεξιότητες, συμπεριφορά).
  • Να διατηρεί τον αυτοέλεγχο όταν αναστατώνεται, αγχώνεται, θυμώνει.
  • Να αλληλεπιδρά με τους συνομηλίκους
  • Να αναγνωρίζει και να σέβεται τα συναισθήματα των άλλων
  • Να δουλεύει ομαδικά.

Σε περίπτωση επιθυμίας για συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα : 2273 3 50501 και 2273 3 50514 έως τις 20/9/2019.

 

Related posts

Πανεργατική απεργία στις 14 Οκτωβρίου ενάντια στο 13ωρο

admin

Με 1566, MyHealth και finddoctors: Το Νοσοκομείο Σάμου εντάσσεται στο Ενιαίο Ηλεκτρονικό Ραντεβού

admin

Ευάγγελος Μαρνέζος: Η Σάμος ταξιδεύει στο Λονδίνο με νέους τουριστικούς χάρτες

admin

Χειροπέδες σε δύο μέλη κυκλώματος διακίνησης – Έφερναν μετανάστες στο Ποτάμι Καρλοβάσου

admin

Πιστοποίηση από τα Special Olympics στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

admin

Γιατί δεν μονιμοποιούν τους εποχικούς πυροσβέστες; – Η απάντηση του Κοτρίδη

admin

Πάνω από 100 χιλιάδες αφίξεις από την Τουρκία στο τουριστικό λιμάνι της Σάμου

admin

Με τη Speedy στην πρώτη γραμμή – Η Σάμος στην αξιολόγηση διασωστικών σκύλων της ΕΟΔ

admin

Η μικρή Εύα τραγουδά “Φυσά αγέρι στο Παγώνδα” και συγκινεί

admin