30/04/2025
Δήμος

Η “Δράση Ενότητα Προοπτική” για την κατάσταση στο ΚΥΤ

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΚΥΤ Σάμου (υπερπληθυσμός-άθλιες συνθήκες διαβίωσης κ.α) καθώς και ο τρόπος διαχείρισης των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στο νησί έχουν προ πολλού ξεπεράσει τις αντοχές και τα όρια της τοπικής κοινωνίας τονίζει, με επιστολη στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής , η δημοτική  παράταξη”Δράση Ενότητα Προοπτική”.

Η παράταξη ζητά:
1) Άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ ώστε αυτό να λειτουργεί μόνο για την προσωρινή φιλοξενία, με χρόνο διαμονής το πολύ 10 ημερών, για 700 άτομα, όση και η χωρητικότητα του. Παραμένουμε δηλαδή στην πάγια θέση μας για καμία νέα δομή στο νησί.
2) Το ΚΥΤ πρέπει να είναι ελεγχόμενου τύπου και να έχει σαφή και εφαρμόσιμο οργανισμό λειτουργίας.
Να διαθέτει τις απαραίτητες βασικές υποδομές, το απαραίτητο προσωπικό, τον εξοπλισμό και εφόδια καθώς και πολυδύναμο ιατρείο 24-ωρης λειτουργίας με βασικές ειδικότητες ιατρών, κατάλληλο και επαρκές νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και εργαστήρια (ακτινολογικό, αιματολογικό, υπερήχους κλπ) ώστε να διασφαλίζονται αξιοπρεπείς και υγιεινές συνθήκες διαβίωσης σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους. Το Γ. Νοσοκομείο Σάμου πρέπει να αποσυμφορηθεί.
3) Φύλαξη των συνόρων μας. Καμία αποσυμφόρηση δεν θα έχει νόημα αν δεν φυλάσσονται επαρκώς τα σύνορα μας.
4) Άμεση προώθηση προς την ενδοχώρα αυτών που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου

Related posts

Δήμος Δυτικής Σάμου: Πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου της 8ης Μάϊου 2025

admin

Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο : «Ανασφάλεια και Απαξίωση: Το Π.Δ.194/2025  που Απειλεί τις Τοπικές Κοινωνίες»

admin

Επιστολή Δημάρχου Αν. Σάμου στον Υπ. Ενέργειας για το ΠΔ επανακαθορισμού ορίων οικισμών

admin

Επιστολή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στον Κεφαλογιάννη: “Να παραμείνει η Βάση Ετοιμότητας στο νησί”

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στο Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια κατέθεσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

admin

Επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβασίου

admin

Ανα.Σ.Α.: Στο επίκεντρο ο ΧΥΤΑ και η καθημερινότητα των πολιτών ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Ανατολική Σάμος: Ελέγχθηκε η ποιότητα του νερού σε οκτώ σημεία

admin