21.7 C
Σάμος
19/04/2025
Πολιτικά

Εγκύκλιος επί εγκυκλίου μετά την κατακραυγή πολιτών και κομμάτων

Το Υπουργείο Μετανάστευσης πήρε πίσω την εγκύκλιο του ασύλου που εγκλώβιζε ακόμα και τους μετανάστες από την ηπειρωτική Ελλάδα, αποκλειστικά στα νησιά
Πανικό και άτακτη οπισθοχώρηση, προκάλεσε στο Υπουργείο Μετανάστευσης, η αποκάλυψη μέσω δημοσιεύματος, της εγκυκλίου του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη, βάσει της οποίας, επιχειρούνταν σιωπηλά, η μεταφορά όλων των μεταναστών που δεν έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στην ηπειρωτική Ελλάδα, πίσω στα νησιά.

Βάσει της πρώτης εγκυκλίου, προβλέπονταν ότι, όλοι οι μετανάστες που έχουν φθάσει στην Ελλάδα κι επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο, αναγκαστικά, ακόμα και με τη συνδρομή Λιμενικού και Αστυνομίας, θα οδηγούνται στα ΚΥΤ Σάμου, Χίου, Λέσβου, Κω, Λέρου και Ορεστιάδας.

Η γενική κατακραυγή στις ακριτικές περιοχές, οι οποίες μετατρέπονται σε επίσημα σημεία εισόδου βάσει της πολιτικής του Υπ. Μετανάστευσης, οδήγησε το Υπουργείο στην έκδοση νέας εγκυκλίου στην οποία διευκρινίζεται ότι: «στα ΚΥΤ νήσων, θα λαμβάνονται αιτήματα ασύλου αποκλειστικά από τους παράνομα εισελθόντες στα νησιά, από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας».

 

 www.politischios.gr

Related posts

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έγκριση κονδυλίων για βιολογικό καθαρισμό και υδροδότηση ΚΕΔ

admin

Eρώτηση του Νίκου Παππά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα περιστατικά παιδικού υποσιτισμού στην ΚΕΔ Σάμου

admin

O Βουλευτής Σάμου για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Πασχαλινές ευχές από το βουλευτή Ν.Σάμου Χ. Στεφανάδη

admin

Ερώτηση Παραστατίδη για τη στήριξη του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

 Ικαρία: Ξεκινούν τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι του Ευδήλου

admin

Σοβαρά προβλήματα στην παιδιατρική κλινική Σάμου: Ερώτηση Τσίμαρη προς το Υπουργείο

admin

Βουλή: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ για το σύστημα ελέγχου ζύγισης αλιευμάτων

admin

Ερώτηση για τις ελλείψεις στο ΓΝ Σάμου σχετικά με τις μαστογραφίες

admin