16/05/2026
Σαμιακά

Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες (μούντζες κ.α ) προς τα όργανα της τάξης

Καταργείται με τον νέο ΚΟΚ η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ηημέρου. Παράλληλα με τον νέο ΚΟΚ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα. Επίσης θα υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες (π.χ. μούντζες) από επαγγελματίες οδηγούς. Για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που σχεδιάζει, ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε το απόγευμα τους επικεφαλής των θεσμών. Πάντως, οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση. Η συνάντηση Σπίρτζη – Θεσμών αφορούσε το θέμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.

Επίσης ο κ Σπίρτζης τους ενημέρωσε για την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται και θα “επικοινωνούν” μεταξύ τους.

Ο υπουργός γνωστοποίησε, τέλος, ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Άσκηση διαχείρισης αεροπορικού συμβάντος στη Σάμο

Αύξηση 6% στους επιβάτες του αεροδρομίου Σάμου τον Απρίλιο του 2026

Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου απαντά για την απόλυση μονογονέα: «Ακολουθήσαμε την απόφαση του ΑΣΕΠ»

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παπαευσταθίου στη Σάμο

Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας για το Ειδικό Σχολείο Σάμου: Το έγγραφο που ρίχνει φως στις αρμοδιότητες

Απολύθηκε μονογονέας με παιδί με αυτισμό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου – Το Εργατικό Κέντρο ζητά την ανάκληση