32.2 C
Σάμος
15/07/2025
Σαμιακά

Πειραματική εκκίνηση στο Υβριδικό Ενεργειακό έργο Ικαρίας

Banner Samos24

Η ανάπτυξη του Υβριδικού Ενεργειακού Σταθμού Ικαρίας είναι πλέον γεγονός. Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες,  οι Ανεμογεννήτριες του Υβριδικού  έχουν τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, η οποία θα διαρκέσει 20 ημέρες, ενώ περί το τέλος Μαρτίου του 2019 αναμένεται να  τεθεί σε λειτουργία το σύνολο του έργου.

Επόμενο βήμα είναι η ενεργειακή διασύνδεση της Ικαρίας με την Σάμο, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του έργου, πράγμα που θα συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και την ενεργειακή αυτονομία της Ικαρίας και της Σάμου.

Η εξέλιξη αλλά και η ολοκλήρωση του έργου είναι εξαιρετικά σημαντική αφού αποτελεί το πλέον πρωτοπόρο και καινοτόμο έργο στο είδος του, σε εθνικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με σταθερό πρόγραμμα, σκληρή δουλειά αλλά και σαφή πολιτική βούληση, έργα τέτοιου βεληνεκούς είναι δυνατό να αναδειχθούν, προς όφελος πρωτίστως  των πολιτών αλλά και της επιστήμης.

Από το γραφείο του Βουλευτή

Related posts

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο

admin

Ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής Σάμου για τα δικαιώματα του επιβατικού κοινού

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου

admin

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Κοντακαιίκων στο πρόγραμμα Erasmus+

admin

Γιορτάζει το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο ξενοδοχείο “Δόρυσσα”

admin

Σάμος & Λέσβος: Συλλήψεις για παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

admin

Σάμος: Ημέρα μνήμης για τους Θεόδωρο Βλάχο και Μογκόρεαν Σεργκέι, που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου

admin

Από το Άνω Βαθύ στην πρώτη γραμμή: Ο εξαιρετικός Καρδιολόγος Γιώργος Παφιλιάρης

admin

Κάρλας για Νοσοκομείο Σάμου: «Λύσεις απελπισίας»

admin