13.9 C
Σάμος
04/02/2025
Σαμιακά

Ελεγχόμενη η μετάβαση των μεταναστών προς την πόλη της Σάμου

Κατόπιν των σχετικών επίσημων οδηγιών της κυβέρνησης για την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων και ενεργειών προστασίας του πληθυσμού απέναντι στον ιό nCoViD 19, συνεχίζονται τα μέτρα για τους διαμένοντες  στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου.

Οι μετανάστες που εξέρχονται της δομής βρίσκονται στη σειρά καθώς πλέον γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο η μετάβαση τους προς την πόλη της Σάμου (100 άτομα ανά μία ώρα) για την κάλυψη των αναγκών τους,  από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το βράδυ, και απαρτίζονται μόνο από ένα μέλος ανά οικογένεια, επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα στον έλεγχο εξόδου που πραγματοποιείται με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε καθημερινή βάση γίνονται δύο ανακοινώσεις περί οδηγιών πρόληψης του ιού στις γλώσσες Αραβικά, Φαρσί, Αγγλικά, Γαλλικά, στη δομή, ενώ έχουν αναρτηθεί και ενημερωτικές αφίσες του ΕΟΔΥ.

Related posts

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: Στους δρόμους για την επίλυση αγροτικών προβλημάτων

admin

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου συμμετέχει στην πανσαμιακή απεργία για τη δημόσια υγεία

admin

Ορκωμοσία νέων Ειδικών Φρουρών στη Σάμο

admin

Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία Βουρλιωτών και Αγίου Κωνσταντίνου λόγω προγραμματισμένης διακοπής ηλεκτροδότησης

admin

Δωρεά Κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Δυτικής Σάμου από την πρωτοβουλία «Zero Waste Samos»

admin

Έκτακτο δελτίο καιρού για τη Σάμο – Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι

admin

Ξεκίνησε το πρόγραμμα πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας στο ΓΝ Σάμου

admin

Η Σάμος τίμησε τη μνήμη των 3 αξιωματικών του ΠΝ στα Ίμια

admin

Αύξηση στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων – 8 αφίξεις στο νησί μας

admin