19/06/2026
Σαμιακά

Εμβολιάστηκε στους Φούρνους 98χρονη με την 3η δόση

Στα πλαίσια του εθνικού εμβολιασμού, μέρος της εμβολιαστικής ομάδας του Γ.Ν. Σάμου, βρέθηκε χθες Κυριακή 21-11-2021 στους Φούρνους, σήμερα Δευτέρα, βρίσκεται στη Θύμαινα και αύριο Τρίτη στο Αγαθονήσι .

Στη Φούρνους ανάμεσα σε εκείνους που έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19, ήταν και μια 98χρονη κάτοικος του νησιού που έκανε την αναμνηστική δόση του εμβολίου, παρουσία του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σαμου, Νίκου Στεφανή .

Η χορήγηση τρίτης δόσης ξεκίνησε στη χώρα μας το Σεπτέμβριο και στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας, η οποία μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών και στην μακρότερη διάρκεια της προστασίας. Αυξάνει την αντισωματική απάντηση, ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορωνοϊό. Γι’ αυτό το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους (δύο δόσεις) άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, περιθώριο ένας μήνας για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αποζημιώσεις από τους Δήμους της Σάμου διεκδικούν όλο και περισσότεροι πολίτες για λακκούβες στους δρόμους

34χρονος στο Βαθύ κατείχε παράνομα βελγική ταυτότητα

Σάμος: Εντοπίστηκε ο 80χρονος τουρίστας που χάθηκε στον Κέρκη

Το Valencia Basket Skills Camp επιστρέφει στη Σάμο στις 26 έως 28 Ιουνίου

Δημήτρης Βλασιάδης : Ο όψιμος λαϊκισμός αδικεί ακόμη και αυτούς που τον πουλάνε

Κάθετα αντίθετοι οι φορείς της Σάμου στις μεταφορές μεταναστών από άλλες περιοχές