21.7 C
Σάμος
26/10/2024
Ελλάδα

Ενίσχυση ΕΣΥ: Αίτημα για προκήρυξη 1.137 θέσεων σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών, υπεγράφη η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού. Από αυτές, οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, με στόχο την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ. Τόνισε ότι η ενίσχυση του προσωπικού αποτελεί βασική προτεραιότητα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων.

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι οι 599 θέσεις λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία, μαζί με τις 704 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών και τις 2.145 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, θα αυξήσουν τη δυναμική του ΕΣΥ και θα βελτιώσουν την ποιότητα της φροντίδας υγείας. Παράλληλα, οι 538 νέες θέσεις θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη τόνισε ότι για την ορθολογική κατανομή των θέσεων ζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα αιτήματα των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, με βάση την τωρινή στελέχωσή τους, τις οργανικές θέσεις και τις ελλείψεις στις ειδικότητες. Έμφαση δόθηκε στην κατανομή 506 θέσεων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ και 117 θέσεων τραυματιοφορέων/μεταφορέων ασθενών για τα νοσοκομεία.

Related posts

Β. ΣΠΑΝΑΚΗΣ: «Έως 60 δόσεις τα χρέη προς Δήμους που θα βεβαιωθούν μέχρι 31 Οκτωβρίου» 

admin

Απεργία ΠΝΟ: Τα πλοία δεμένα για 48 ώρες στα Λιμάνια

admin

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η μεταναστευτική πολιτική αυστηροποιείται

admin

“Δεν Ξεχνάμε”: Συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο

admin

35οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

admin

Διαθέσιμα τα δρομολόγια της Dodekanisos Seaways για τη Χάρη του Πανορμίτη

admin

Μια μικρή πριγκίπισσα στις αγκαλιές της μαιευτικής κλινικής Μυτιλήνης

admin

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας

admin

Τραγική εξέλιξη στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

admin