30.5 C
Σάμος
01/07/2025
Ελλάδα

Ενίσχυση ΕΣΥ: Αίτημα για προκήρυξη 1.137 θέσεων σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Banner Samos24

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών, υπεγράφη η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού. Από αυτές, οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, με στόχο την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ. Τόνισε ότι η ενίσχυση του προσωπικού αποτελεί βασική προτεραιότητα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων.

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι οι 599 θέσεις λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία, μαζί με τις 704 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών και τις 2.145 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, θα αυξήσουν τη δυναμική του ΕΣΥ και θα βελτιώσουν την ποιότητα της φροντίδας υγείας. Παράλληλα, οι 538 νέες θέσεις θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη τόνισε ότι για την ορθολογική κατανομή των θέσεων ζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα αιτήματα των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, με βάση την τωρινή στελέχωσή τους, τις οργανικές θέσεις και τις ελλείψεις στις ειδικότητες. Έμφαση δόθηκε στην κατανομή 506 θέσεων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ και 117 θέσεων τραυματιοφορέων/μεταφορέων ασθενών για τα νοσοκομεία.

Related posts

Πέθανε η δημοσιογράφος του ALPHA, Ηρώ Καριοφύλλη

admin

Ανυσία: «Δεν μπορώ να ζω σε ένα κράτος που τα θύματα πρέπει να κάνουν αίτηση για να καταθέσουν στον εφέτη ανακριτή»

admin

Έκτακτη σύσκεψη στη Χίο: «Πιθανή οργανωμένη εγκληματική ενέργεια οι πυρκαγιές», δηλώνει ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης

admin

Χίος: Τρία μέτωπα έκαψαν την πόλη και τα προάστιά της καθώς και τις παρυφές του Αίπους

admin

Δίμηνη προθεσμία για σεισμόπληκτους: Τι αλλάζει με τη νέα ΚΥΑ

admin

Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σάμου: Δις ισόβια στον 50χρονο που βίαζε τις ανήλικες κόρες του

admin

Τέλος χρόνου για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων: «Βροχή» προστίμων από την Δευτέρα

admin

Τραγωδία στην Άρτα: Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά που έπεσαν στον Άραχθο – Σε δωρεά οργάνων προχωρούν οι γονείς του 14χρονου

admin

Πανελλαδική απεργία δημοσιογράφων με κεντρικό αίτημα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

admin