22/08/2025
Σαμιακά

Εντυπωσιάζει την Αθήνα η εταιρεία Vakakis Wines

Περιγραφή εικόνας

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση των κρασιών του Οινοποιείου «Βακάκης» το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στη Κάβα Οινότυπο, στη Χαριλάου Τρικούπη 98.

Σήμερα στην Αίγλη Ζαππείου υπάρχει εκδήλωση γευσιγνωσίας, όπου συμμετέχει και το Οινοποιείο «Βακάκης» .

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή οινοποιείων τους, διεξάγεται με ελεύθερη είσοδο, 14:00 έως 20:00 για οινόφιλους και 12:00 έως 14:00 μόνο για επαγγελματίες όπου θα παρουσιάσουν κρασιά από 12 νησιά .

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας. Επιπλέον, συμμετέχουν οινοποιεία που σπάνια παρουσιάζουν την παραγωγή τους στην Αθήνα. 

Η εταιρεία Vakakis Wines ιδρύθηκε το 2011. Όραμα και οδηγός της είναι η δημιουργία περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασιών υψηλής ποιότητας. Στην παραγωγή των προϊόντων δίνει όλη της τη βαρύτητα στην επιλογή της πρώτης ύλης και στη διαδικασία οινοποίησης. Ταυτόχρονα προσπαθεί, από τα πρώτα βήματά της, να αναδείξει άγνωστους, κρυμμένους τοπικούς οινολογικούς θησαυρούς. Όλοι οι αμπελώνες της εταιρίας είναι Βιολογικής καλλιέργειας, γραμμικής μορφής και έχουν φυτευτεί από το 2004 μέχρι το 2012.

Related posts

Νοσοκομείο Σάμου: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο της Φ. Παπαστάθη

admin

Αυτοκτόνησε ασθενής στο νοσοκομείο Σάμου

admin

Ιστορική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ποτάμι

admin

Τιμητική εκδήλωση για τα 30 χρόνια προσφοράς του Μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου

admin

“Αρχιπέλαγος”: Άμεσος Κίνδυνος Θανατηφόρων Ατυχημάτων στους κεντρικούς δρόμους Αγίου Κωνσταντίνου και Κάμπου Βουρλιωτών

admin

Άμεση κινητοποίηση του λιμενικού για σκάφος με εισροή υδάτων στη Σάμο

admin

Σάμος: Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου από θύμα του γυμνασιάρχη

admin

Επιστολή για τον βιολογικό της πόλης: “Ένας ντόπιος μου είπε: έτσι μυρίζει εδώ, θα το συνηθίσεις”

admin

Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι – Κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη

admin