Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση της σειράς των “Άθικτων Οίνων” του ΕΟΣ Σάμου στη διεθνή έκθεση HoReCa 2022. Στο Gastronomy Forum της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, αναδείχθηκε ο σαμιακός αμπελώνας και ο μόχθος των αμπελοκαλλιεργητών της Σάμου που παράγουν το εκλεκτότερο προιόν του νησιού, το μοσχάτο σταφύλι.
Αναδείχθηκαν τα «πράσινα» μοσχάτα κρασιά με τη φιλοσοφία ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης, που δημιουργεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου στα πρότυπα των διεθνών πράσινων περιβαλλοντικών τάσεων. Η ενδιαφέρουσα αυτή θεματική περιλάμβανε και προβολή της μοναδικής οινογαστρονομίας του τόπου μας με διάφορες δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα, από τους Σαμιώτες ex. chefs Βαγγέλη Μπιλιμπά και Ασλάνη Παντερλή.

Κατά το πέρασμά του από το event προσκλήθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να δοκιμάσει το εκλεκτό σαμιώτικο κρασί! Τις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, Άννη Ανδρεάδη και ο Δήμαρχος Αν. Σάμου Γεώργιος Στάντζος, εκπρόσωποι φορέων αυτοδιοίκησης και τουρισμού, οινολάτρες, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.
