32.9 C
Σάμος
06/07/2024
Πολιτικά

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Ελισαίο Μαυρατζώτη, στο γραφείο του. Η επίσκεψη αυτή είχε ως κύριο στόχο τη συζήτηση σοβαρών θεμάτων που αφορούν την υγεία, την ακρίβεια, το υψηλό κόστος των μεταφορών, τη διαχείριση και αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων, το χωροταξικό και τις μελέτες και τα έργα στην περιοχή.

Η εκτενής συζήτηση για την υγεία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, κ. Fabio Giardina, και του Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου, κ. Ανδρέα Ευστρατουδάκη. Ο κ. Μαυρατζώτης αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας για την προμήθεια ασθενοφόρων μικρού όγκου για τα Κέντρα Υγείας και αρθροσκοπίου για το Νοσοκομείο. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας για την ανάγκη τροποποίησης σχετικής Απόφασης των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών, ώστε να περιλαμβάνει και όλες τις δομές της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε παρόμοια συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, στην έδρα του Δήμου. Η ατζέντα των θεμάτων ήταν η ίδια με εκείνη της συζήτησης στην Αντιπεριφέρεια, με πρόσθετη αναφορά στο Πανεπιστήμιο και στην ανάγκη για ενιαία διαχείριση των φυσικών υδάτων του νησιού.

Ο κ. Παπαθεοφάνους ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει τους θεσμικούς φορείς της Σάμου την 1η Ιουλίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την υγεία, τα ακριβά εισιτήρια, τα σεισμόπληκτα και το χωροταξικό. Ωστόσο, πληροφορηθήκαμε ότι στη συνάντηση αυτή δεν έχουν προσκληθεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου και ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Σε κεντρικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις να αναδεικνύει τα προβλήματα των νησιών του Νομού και να πιέζει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να δρομολογήσει την επίλυσή τους. Σε τοπικό επίπεδο, ζητήθηκε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο Δυτικής Σάμου να συμβάλλουν στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση και, αν χρειαστεί, στην αγωνιστική κινητοποίηση της Σαμιακής Κοινωνίας.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, με σχετική επιστολή από τις 21 Ιουνίου 2024, και αναμένει την καθορισμό της ημερομηνίας.

Related posts

Στη Σάμο η Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ μετά την παραίτηση των δύο αναισθησιολόγων

admin

Ενημέρωση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου για τη συνάντηση φορέων στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σάμου: Βάζουν ταφόπλακα στον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας

admin

Θερμή χειραψία Μουτζούρη – Σαμαρά- Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον πρώην Πρωθυπουργό

admin

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου προς Παπαθεοφάνους – Ήρθε η ώρα για σοβαρή αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων

admin

Oλοκληρώθηκε το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Σάμο

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:«Επί θύραις η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ του ΓΝ Σάμου, αλλά η κυβέρνηση κάνει διακοπές»

admin

Συνάντηση Βουλευτή Νομού Σάμου με τον Υπουργό Υγείας

admin