03/05/2025
Πολιτικά

Επίσκεψη Α. Ξανθού στο ΚΥ Καρλοβάσου

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης, ο πρώην Υπουργός Υγείας, Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του νομού Σάμου, Σταμάτη Βαρδαρό, Πένη Δεμερτζή και Μανώλη Κάρλα.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε απο την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου κ. Ευτυχία Δήμου για τα προβλήματα του ΚΥ και τις ανάγκες σε προσωπικό αλλά και τις απαραίτητες ενισχύσεις που απαιτούνται.

Στη συζήτηση με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό αυτής της πολύ σημαντικής σε προσφορά δημόσιας δομής, αναδείχθηκαν τα πολλαπλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο το ΕΣΥ και οι άνθρωποί του.

Ο Ανδρέας Ξανθός σε δηλώσεις του επικεντρώθηκε στην ανάγκη ανασυγκρότησης της Δημόσιας Υγείας, τονίζοντας ότι οι κρίσιμες προτεραιότητες μιας προοδευτικής κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας, θα πρέπει να είναι μεταξυ άλλων :

Η ανάστροφη του κλίματος φυγής των γιατρών στο εξωτερικό, να αντιμετωπιστεί το ΕΣΥ με όρους «επούλωσης πληγών», να αναπληρωθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό όπου παρουσιάζονται, να παραμείνουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ με την κατάλληλη νομοτεχνική προετοιμασία, να σχεδιαστεί πλάνο προσλήψεων σε όλες τις βαθμίδες του ΕΣΥ, και δραστικές παρεμβάσεις στους μισθούς των γιατρών, με αύξηση των αποδοχών τους.

Τέλος, όπως τόνισε ο Α.Ξανθός, όλα τα παραπάνω, εκτός από ισχυρή πολιτική βούληση, προϋποθέτουν και γενναία επένδυση πόρων στο ΕΣΥ στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής για  σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο στη δημόσια δαπάνη υγείας .

Η περιοδεία του Ξανθού θα συνεχιστεί με επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας Σάμου (πρώην Μ.Υ. ΠΕΔΥ), στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σάμου, στο Κέντρο Πρόληψης «Φάρος», στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου “Άγιος Παντελεήμων”, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη διοικήτρια του νοσοκομείου και ανοιχτή συζήτηση στο αμφιθέατρο με τους εργαζομένους. Τέλος ο κος Ξανθός θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα στο ξενοδοχείο «Samos».

Related posts

Επίσκεψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα σε Σάμο και Ικαρία

admin

Χρ. Στεφανάδης: Γιατί η νέα Βάση Ετοιμότητας (ΒΕΕ) δεν εγκαθίσταται στη Σάμο – Ο ρόλος της Fraport

admin

Σεισμόπληκτη Σάμος: Ανοιχτή πληγή 5 χρόνια μετά – Ενημέρωση Στεφανάδη με νέα στοιχεία για τις αποκαταστάσεις

admin

Προκήρυξη 13 Μόνιμων Ιατρών για τα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας

admin

Εξελίξεις στα έργα υποδομής της Ικαρίας: Τι συζήτησαν Στεφανάδης και Καρούτσος

admin

Νέα Αριστερά Σάμου και Ικαρίας: Ε, όχι λοιπόν οι Ικαριώτες δεν είναι τζαμπατζήδες!

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έγκριση κονδυλίων για βιολογικό καθαρισμό και υδροδότηση ΚΕΔ

admin

Eρώτηση του Νίκου Παππά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα περιστατικά παιδικού υποσιτισμού στην ΚΕΔ Σάμου

admin

O Βουλευτής Σάμου για το Φράγμα Καρβούνη

admin