08/05/2026
Περιφερειακά

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο Συμβουλευτικό Κέντρο Μυτιλήνης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας Μιχαήλ Άνθιμο Δήσσο επισκέφτηκε χθες Τρίτη 6.02.2024 το Συμβουλευτικό Κέντρο Μυτιλήνης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας κατά των γυναικών.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τη Νομικό, Εριφύλη Γιαννάκα, την ψυχολόγο, Δέσποινα Τηλεμάχου και την Σύμβουλο Υποδοχής, Μαριάνθη Συμινή για την λειτουργία της δομής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και συζήτησε τρόπους στήριξης του Κέντρου το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάχθηκε και στο νέο ΈΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.

Αμέσως μετά  ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Επισκεφτήκαμε με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη το Συμβουλευτικό Κέντρο της Μυτιλήνης και ενημερωθήκαμε για την λειτουργία του αλλά και τους τρόπους που μπορεί η Περιφέρεια να συμβάλλει περισσότερο στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στήριξης των κακοποιημένων γυναικών.  Ήδη υπέγραψα την συνέχιση της χρηματοδότησης και στο νέο ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Κοινωνίκης Μέριμνας και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα σταθούμε αρωγοί στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η δομή».

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Προωθητική εκδήλωση για το Βόρειο Αιγαίο στο Βουκουρέστι – Απευθείας πτήσεις και πακέτα διακοπών στο τραπέζι

«Νέα Δυναμική» για αντιπυρική περίοδος: Ερωτήματα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: «Ζητάμε την καθιέρωση πλήρους και καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας»

453 Σαμιώτες έκαναν δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας

Δήμοι ΠΕ Σάμου: 620.000 ευρώ για συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας

Το Βόρειο Αιγαίο στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου του Ηρακλείου