15.5 C
Σάμος
27/10/2024
Σαμιακά

Επίσκεψη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σάμου στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Την περασμένη Πέμπτη, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σάμου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την προστασία των ζώων. Το μάθημα ξεκίνησε με πολύ ενδιαφέρον και συμμετοχή από τα παιδιά, τα οποία έδειξαν μεγάλη προθυμία να μάθουν και να συζητήσουν για τα δικαιώματα των ζώων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναδείχθηκε ένα σοβαρό ζήτημα: πολλά παιδιά ανέφεραν περιστατικά κακοποίησης ζώων που έχουν γίνει μάρτυρες. Χαρακτηριστικές εκφράσεις των μαθητών περιλάμβαναν αναφορές σε ανθρώπους που χτυπούν ή παραμελούν ζώα, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο διαδεδομένο είναι αυτό το πρόβλημα στην τοπική κοινωνία.

Αυτό το είδος εμπειρίας, δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένο. Σε πολλές σχολικές επισκέψεις, τα παιδιά μοιράζονται παρόμοιες ιστορίες, γεγονός που δείχνει την ανάγκη για εντατική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας των ζώων.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σάμου τονίζει ότι τέτοιες πράξεις κακοποίησης δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες και ότι είναι σημαντικό να δείξουμε στα παιδιά πως η κοινωνία και η νομοθεσία απαγορεύουν και τιμωρούν τέτοιες ενέργειες. Μέσα από τη συζήτηση, έγινε σαφές ότι τα παιδιά μπορούν να γίνουν η φωνή των ανυπεράσπιστων ζώων και έδειξαν μεγάλη διάθεση να αναλάβουν αυτό το ρόλο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσία του Blondy, ενός αδέσποτου σκύλου από το Μεσόκαμπο, ο οποίος κέρδισε τις καρδιές των μαθητών με την καλοσύνη και την αγάπη του. Τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα με την παρουσία του Blondy, και αυτό βοήθησε να φύγουν τα «μαύρα σύννεφα» της συζήτησης για την κακοποίηση των ζώων.

Ο φιλοζωικός σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς Ευγενία Τραγάκη, Άσπα Παπαμιχαλή, Κατερίνα Θεοχαροπούλου, Μαρία Ηλιοπούλου, Φωτεινή Τσαούσκα, Βασιλική Κουκουμή και Γραμματική Μανωλακαίνα, τους γονείς και ιδιαίτερα τα παιδιά για τη θερμή υποδοχή και το ενδιαφέρον τους.

Τέλος, μια ευχάριστη είδηση: το σχολείο ενημέρωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει σύντομα στην υιοθεσία μιας αδέσποτης γάτας που εμφανίστηκε στον χώρο, μια κίνηση που δείχνει τη δέσμευση για την προστασία των ζώων.

Related posts

Ναυάγιο στη Σάμο

admin

Παράταση της αντιπυρικής περιόδου έως τις 15 Νοεμβρίου στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

admin

ΒΑΒΕΛοίνος λευκός και ροζέ: Απόλαυση σε ημίξηρο σαμιώτικο φόντο

admin

Η Σάμος σε κρίση λόγω κλεισίματος του Αεροδρομίου και καθυστέρηση ανακοίνωσης των δρομολογίων πλοίων

admin

Μεταφορά 200 μεταναστών από Ρόδο στη Σάμο, αντί για Χίο

admin

Με μεγάλη συμμετοχή η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Για τον Φεβρουάριο αναβλήθηκε η δίκη του εκπαιδευτικού που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

admin

Ο Δήμος Περιστερίου τιμά τον Καθηγητή Μανόλη Βαρβούνη

admin

Νέα Απεργία της ΠΝΟ στις 24 και 25 Οκτωβρίου

admin