20/05/2026
Σαμιακά

Επιμελητήριο Σάμου – Επιστολή στον Υπ. Ναυτιλίας για δρομολόγηση ταχύπλοου σκάφους που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Σάμο

Την σύνδεση της Σάμου με ταχύπλοο πλοίο με τη Θεσσαλονίκη ζητά με επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη το Επιμελητήριο Σάμου.

  Αναλυτικά αναφέρει:

Τα δύο τελευταία έτη και κατά τη θερινή περίοδο επιδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας η λειτουργία της γραμμής με ταχύπλοο πλοίο το οποίο συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο και τη Λέσβο,  αποκλείοντας τη Σάμο και τη Χίο.

Η Σάμος είναι το νησί με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στη Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Διαθέτει μεγάλη τουριστική υποδομή και με το 70% της τοπικής οικονομίας να στηρίζεται στον τουρισμό είτε έμμεσα είτε άμεσα.

Η σύνδεση της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη είναι σημαντική τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για προφανής εθνικούς λόγους. Ο αποκλεισμός του νησιού από μια τέτοια  σύνδεση ,με ταχύπλοο πλοίο που πραγματοποιεί πολύ ποιο σύντομο ταξίδι, έχει ως αποτέλεσμα να  δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού αφού η Σάμο συνδέεται μόνο μια φορά την εβδομάδα με συμβατικό πλοίο ενώ άλλα νησιά της Περιφέρειας με 4 τουλάχιστον συνδέσεις.

Παρακαλούμε να συμπεριληφθεί και η Σάμος στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Είμαστε στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Το 9ο φοιτητικό σκακιστικό πρωτάθλημα επιστρέφει στο Καρλόβασι

Επιστρέφει στη δουλειά της η μονογονέας με παιδί ΑμεΑ – θετική έκβαση στα ασφαλιστικά μέτρα

Το Νοσοκομείο Σάμου απέκτησε για πρώτη φορά ενδοσκοπικό εξοπλισμό για γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις

Αποχή μαθητών στον Παγώνδα – ο δήμαρχος παραδέχεται δικαστικές εμπλοκές και ανακοίνωσε συνάντηση με Περιφέρεια και Δασική

Με βροχή και συνθήματα κατά του πολέμου πραγματοποιήθηκε η Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

Ένας άνδρας έπεσε από μπαλκόνι στο Κοκκάρι – Αεροδιακομιδή στην Αθήνα