20 C
Σάμος
14/10/2025
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου -Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας

Σε συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας,  της Συρίας και του Λιβάνου προχωρά το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει την αμέριστη στήριξή του και τη θλίψη του στους εργαζόμενους και το λαό της Τουρκίας, της Συρίας και του Λιβάνου. Σε όλους όσοι πλήγηκαν από τον θανατηφόρο καταστροφικό σεισμό που έγινε τα ξημερώματα στις 6 Φλεβάρη.

Οι νεκροί είναι χιλιάδες, οι τραυματίες πάρα πολλοί, οι ξεσπιτωμένοι και οι καταστροφές ανυπολόγιστες. Θύματα ο ίδιος ο λαός, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.

Έχουμε πείρα από τις μεγάλες καταστροφές στη χώρα μας και στη Σάμο και ξέρουμε ότι η οργάνωση, η αλληλεγγύη και η δράση των σωματείων και του λαού στήριξαν και αποτέλεσαν ασπίδα προστασίας του κόσμου. Αποδείχτηκε ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος τους και ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, και στηρίζοντας την προσπάθεια Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων σε όλη της χώρα, συγκεντρώνουμε και εδώ, σε Σάμο και Ικαρία υλικά πρώτης βοήθειας για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους και όλο το λαό των νησιών μας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους βοηθώντας να μαζέψουμε:

 

  • Κουβέρτες
  • Γάλα σε σκόνη
  • Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
  • Απορρυπαντικά ρούχων
  • Ορούς
  • Γάζες
  • Χανζαπλάστ
  • Είδη ατομικής υγιεινής

Βαθύ (Στο Εργατικό Κέντρο, Σμύρνης 2)

Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9:00 – 12:00 το πρωί

Τρίτη και Πέμπτη 18:00 – 20:00 το απόγευμα

Καρλόβασι (Στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, Γοργύρας)

Τετάρτη και Παρασκευή 11:00 – 13:00 το πρωί

Και σε όλο το νησί κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα

22730-27561, 6945-342108, 6975-328979

 Ικαρία (Στα γραφεία των σωματείων, Εύδηλος στο Κατσούλειο)

Δευτέρα και Πέμπτη 18:00 – 20:00 το απόγευμα

Επίσης σε όσα φαρμακεία και Super market του νησιού

έχουν καλάθια συλλογής υλικών πρώτης βοήθειας

 

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, συμμετέχει στην καμπάνια υλικής βοήθειας του Πανεργατικού  Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ)  και του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ στα θύματα του σεισμού που έπληξε την Τουρκία, τη Συρία και το Λίβανο, με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και άστεγους.

Οι ανάγκες  είναι τεράστιες και έχουμε χρέος να εκφράσουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Οι λαοί ποτέ δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους , πάντα θέλουν να ζουν ειρηνικά και να συνεργάζονται για την κοινή πρόοδο και ευημερία.

Τέτοιες τραγικές στιγμές η αλληλεγγύη μας είναι μονόδρομος και δυναμώνει τα αισθήματα φιλίας και εκτίμησης που μας ενώνουν.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Επιτροπής μας, όλο το λαό και τη νεολαία να προσφέρουν από το υστέρημά τους, για την ανακούφιση  των θυμάτων του πολύνεκρου σεισμού.

Related posts

Αναβολή της δίκης του 47χρονου εκπαιδευτικού για διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων

admin

Νέα αποβίβαση μεταναστών στη Σάμο — Καρέ καρέ η άφιξη στη παραλία Τσάμπου

admin

Νέο Προεδρείο στην Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Σάμου – Επίτιμος Πρόεδρος ο Αλ. Χρήστου

admin

Αλλαγές στα δρομολόγια του Blue Star Myconos λόγω απεργίας – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

admin

Πανεργατική απεργία στις 14 Οκτωβρίου ενάντια στο 13ωρο

admin

Με 1566, MyHealth και finddoctors: Το Νοσοκομείο Σάμου εντάσσεται στο Ενιαίο Ηλεκτρονικό Ραντεβού

admin

Ευάγγελος Μαρνέζος: Η Σάμος ταξιδεύει στο Λονδίνο με νέους τουριστικούς χάρτες

admin

Χειροπέδες σε δύο μέλη κυκλώματος διακίνησης – Έφερναν μετανάστες στο Ποτάμι Καρλοβάσου

admin

Πιστοποίηση από τα Special Olympics στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

admin