29.4 C
Σάμος
01/07/2025
Περιφερειακά

Έργα βελτίωσης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Σάμου ύψους 735.000 ευρώ

Banner Samos24

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» έργα βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.898.000 ευρώ.

Πρόκειται για τα ακόλουθα έργα που αφορούν εργασίες βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου:

  • Για τη Χίο, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.
  • Για τη Λέσβο, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.
  • Για τη Σάμο, με προϋπολογισμό 735.000 ευρώ.
  • Για τη Λήμνο, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.
  • Για την Ικαρία, με προϋπολογισμό 463.000 ευρώ.

Δικαιούχος των έργων είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Π.Β.Α.

Για την ένταξη των έργων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αξιοποίησε μελέτες που είχε εκπονήσει η «Εγνατία Α.Ε.» τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες επικαιροποιήθηκαν από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών της Π.Β.Α. και έτσι έγινε εφικτή η ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο των έργων θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (Μ.Ο.Α.) με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις αφορούν κυρίως σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού όπως η επαναδιαγράμμιση, η τοποθέτηση νέων και η αντικατάσταση υφιστάμενων φθαρμένων πινακίδων σήμανσης, η τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος, η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, κλπ., καθώς επίσης και η συμπλήρωση – ανακατασκευή της υφιστάμενης υποδομής τοπικά, όπως η επισκευή φθορών του οδοστρώματος και η αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθηρή, η συμπλήρωση υλικού του ερείσματος, ο καθαρισμός – μόρφωση της υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, ο καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κλπ.

Η κα. Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

«Είναι συσσωρευμένες εδώ και χρόνια οι ανάγκες για έργα οδικής ασφάλειας στο Βόρειο Αιγαίο. Πέρα από τα έργα που ήδη εκπονούνται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τη σημερινή απόφαση εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ έργα οδικής ασφάλειας προϋπολογισμού σχεδόν 4 εκατ. ευρώ σε όλα τα νησιά.

 Η οδική ασφάλεια παραμένει πάντα προτεραιότητα για εμάς και τα έργα που υλοποιούνται στοχεύουν να γίνει καλύτερο και ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο των νησιών μας».

 

Related posts

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναστασία Αντωνέλη: «Λάβαμε υποσχέσεις… Μένει να δούμε την υλοποίηση» μετά τη συνάντηση με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

admin

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Υπερδέσμευση για μη τεχνολογικές επιχειρήσεις

admin

Περιφερειακή Επιτροπή: Οι θέσεις της «Νέας Δυναμικής»

admin

«GaioVaigaio» – Το Βόρειο Αιγαίο προβάλλει τη δική του διατροφική ταυτότητα

admin

Μουτζούρης-Κυρατζής: “Με σχέδιο και μεθοδικότητα στηρίζουμε τη Σάμο” – Νέα έργα και κονδύλια

admin

Υπογραφή Μουτζούρη για έργα 2 εκατ. ευρώ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της Σάμου

admin

Αντιπυρική Περίοδος: Πότε και πού απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση της Σάμου

admin