16/09/2025
Δήμος

Ερώτηση για τα Δημοτικά Σχολεία Άνω Βαθέος, Πυθαγορείου και Χώρας, που επλήγησαν από το καταστροφικό σεισμό

Ερώτηση της δημοτικής παράταξης «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» με θέμα:« Δημοτικά Σχολεία Άνω Βαθέος, Πυθαγορείου και Χώρας, που επλήγησαν από το καταστροφικό σεισμό».

 

Επανερχόμαστε σήμερα, μετά από 5 μήνες και ξαναρωτάμε τον κ. Δήμαρχο τι γίνεται με τις μελέτες αποκατάστασης των παραπάνω Δημοτικών Σχολείων και γιατί δεν έγινε ακόμη η δημοπράτηση των έργων αποκατάστασης από την ΚΤΥΠ ΑΕ, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί και τους έχουν παραδοθεί από το Δήμο.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για την αδράνεια της ΚΤΥΠ ΑΕ και ζητάμε από τον κ. Δήμαρχο να απαιτήσει από τα αρμόδια Υπουργεία ως Δήμος Ανατολικής Σάμου το συνολικό ποσόν που απαιτείται και να δημοπρατηθούν οι αποκαταστάσεις των Δημοτικών Σχολείων  με τις διαδικασίες που προβλέπονται  και με ευθύνη και επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

Όποια καθυστέρηση από εδώ και πέρα βαραίνει εξ ίσου την  κυβέρνηση και τις κεντρικές κρατικές της υπηρεσίες καθώς και τη Δημοτική Αρχή  για την μη αποκατάσταση των Δημοτικών Σχολείων και την αναγκαστική λύση φοίτησης των μαθητών σε προκατασκευασμένες αίθουσες για πολλά χρόνια.

Related posts

Νέα σχολική χρονιά: Τι μήνυμα στέλνουν οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Δυτική Σάμος: Έκκληση για άμεση απομάκρυνση παράνομων αφισών – Έρχονται νόμιμοι χώροι αφισοκόλλησης

admin

ΚΚΕ Σάμου: «Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Δήμου Ανατολικής Σάμου στη Διεθνή Μέρα ΝΑΤΟ»

admin

Αίτημα για ενημέρωση και ειδική συνεδρίαση σχετικά με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

admin

Μαρνέζος: «Χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου Καρλοβάσου»

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Στους 6 κορυφαίους της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024

admin

Διάκριση για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

admin

«ΑΝΑ.Σ.Α.: Αίτημα έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Αν. Σάμου

admin

Καστανιά: Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες της Δυτικής Σάμου

admin