06/11/2025
Δήμος

Η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Κουμαιίκων

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Κουμαιίκων. Στην πλατεία του χωριού, όπου δεσπόζει ένας υπεραιωνόβιος πλάτανος, βρίσκεται η μαρμάρινη δημόσια βρύση, χτισμένη το 1882, κατά την περίοδο της ηγεμονίας. Επίσης, στα Κουμαίικα ανήκει ο Μπάλος, η μοναδική παραλία της κοινότητας, έκτασης 800 μέτρων, όπου στην περιοχή δραστηριοποιούνται τουριστικά πολλά εστιατόρια και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.

Η επίσκεψη στο χωριό, εκτός από περιήγηση, περιελάμβανε συνομιλία με τους κατοίκους του χωριού. Κατά την συζήτηση αυτή, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, αναφέρθηκε στους βασικούς τομείς και υποχρεώσεις που πρέπει να αναλαμβάνει ο εκάστοτε δήμος.

Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” για την συγκεκριμένη περιοχή, όπου θα δώσουν αξία και καλυτέρευση στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών, είναι:

  1. Επίλυση του προβλήματος της ανεπάρκειας τροφοδοσίας νερού ύδρευσης στο άνω τμήμα του χωριού.
  2. Δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στον Μπάλο.
  3. Βελτίωση του αγροτικού δρόμου από Α. Χαράλαμπο έως διασταύρωση κεντρικού δρόμου Κουμαιίκων με Πανοκλησιά (διαπλάτυνση, τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση), ώστε να χρησιμοποιείται ως περιφερειακός.
  4. Συντήρηση και ανάδειξη της μαρμάρινης βρύσης στην πλατεία, όπως και των παραδοσιακών πετρόχτιστων τοξοτών γεφυριών του χωριού, πλατείας και πάνω γειτονιάς (καθαρισμός, φωταγώγηση).

Related posts

Πρώτο βραβείο για τη Σάμο στα Greek Travel Awards 2025

admin

Κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ελλείψεις στα σχολεία

admin

Μητσός: «Η αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματικό όργανο, να μιλάμε για τον τόπο μας»

admin

Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης: «Να στηριχθούν τα ΕΛΤΑ, όχι να παραδοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα»

admin

Η ΑναΣΑ ζητά άμεση ανάκληση της απόφασης για τα ΕΛΤΑ και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Παραίτηση Γεώργιου Καργιωτάκη από την παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για τα 5 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020

admin

Πέντε χρόνια από τον φονικό σεισμό: Σχολεία σε κοντέινερ, ναοί κλειστοί, έργα σε εκκρεμότητα στη Δυτική Σάμο

admin

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Σάμου για την 28η Οκτωβρίου

admin