21.1 C
Σάμος
15/10/2025
Δήμος

Η “Ανατροπή” στον Μαραθόκαμπο

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Μαραθοκάμπου. Ο Μαραθόκαμπος, ένα αυθεντικό παραδοσιακό χωριό, βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Κέρκη, στην πλαγιά του λόφου Φτεριάς, και είναι η 5η μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού και η έδρα του πρώην Καποδιστριακού δήμου Μαραθοκάμπου.

Κάτοικοι του χωριού ενημερώθηκαν από την “Ανατροπή” και από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, για διάφορα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά στην ορθή λειτουργία του δήμου. Αναλύθηκαν εκτενώς οι θέσεις και οι βασικοί άξονες διοίκησης του δήμου, σύμφωνα με την “Ανατροπή”.

Ο Μαραθόκαμπος – όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι κάτοικοί του – είναι μια περιοχή παραμελημένη. Έχει, όμως, πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, αν λειτουργήσει ο δήμος σωστά και έγκαιρα, και με τον κατάλληλο προγραμματισμό καθίσταται δυνατή η επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας, αλλά και η προώθηση των προτερημάτων της περιοχής.

Ο Μαραθόκαμπος περιλαμβάνει πολλούς οικισμούς, με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον Όρμο, όπου πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά τα νέα λιμενικά έργα, και στον Κάμπο, όπου είναι μια μεγάλη τουριστική περιοχή, που όμως υπολείπεται πολλών βασικών υποδομών.

Επίσης, μπορούν να αναπτυχτούν και να αναδειχτούν περαιτέρω οι όμορφες παραλίες της περιοχής, ήδη γνωστές για το κάλλος τους, όπως η Χρυσή Άμμο και ο Λιμνιώνας.

Τέλος, στην περιοχή αυτή συναντάται η παράδοση και η ιστορία, έχοντας την σπηλιά του Πυθαγόρα και το εντυπωσιακό έθιμο των Οβίδων, που λαμβάνει χώρα την Κυριακή του Πάσχα.

Related posts

Με τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Σάμου ο Λ. Στασινής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwondo

admin

Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου: Μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο

admin

14 κρίσιμα ζητήματα σε εκκρεμότητα – Παρέμβαση της Δημοτικής Παράταξης «Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο»

admin

Η Σάμος «ταξιδεύει» στο Λονδίνο: Αυτόνομο περίπτερο στη WTM 2025

admin

Βροχές και καταιγίδες από το πρωί της Τρίτης 9/10  έως το απόγευμα της Τετάρτης 8/10

admin

Σάμος: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες απο απόψε μέχρι αύριο το μεσημέρι

admin

ΑΝΑΣΑ: «Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου πρέπει να είναι καθοριστικός παράγοντας στον χωροταξικό σχεδιασμό»

admin

Ποδηλατικός Αγώνας Χρονομέτρησης: Δείτε τους νικητές ανά κατηγορία

admin

Mυτιληνιοί: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών

admin