09/11/2025
Σαμιακά

Το Ε.Κ Σάμου συμπαραστέκεται στην Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, τα σωματεία, τους υπόλοιπους φορείς και τον Μαραθοκαμπίτικο λαό, που αγωνίζονται για να κρατήσουν την γιατρό στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου. Εκεί που είναι η μόνιμη θέση της και που κατακτήθηκε με την συνεχή δράση αρκετών χρόνων της Λαϊκής Επιτροπής, των άλλων φορέων και των κατοίκων.

Η ενέργεια της απομάκρυνσης της μόνιμης γιατρού αποδυναμώνει πλήρως το Περιφερειακό Ιατρείο, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στο Μαραθόκαμπο όσο και στην ευρύτερη περιοχή και θα επαναφέρει περιπτώσεις που έχουν χαραχθεί βαθιά στις μνήμες των κατοίκων με θανάτους που είχαν συμβεί την προηγούμενη περίοδο και που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε μόνιμη γιατρός.

Τόσο η κατάσταση εκεί όσο και η αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου θα δημιουργήσουν εκρηκτικές καταστάσεις γιατί υποβαθμίζουν και θα συνεχίσουν να υποβαθμίζουν με μεγαλύτερη ένταση τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας.

Η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται και στον τομέα της Υγείας όλα αυτά τα χρόνια τόσο από αυτή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το λαό που μένει χωρίς γιατρούς, χωρίς στελεχωμένες μονάδες υγείας, χωρίς πρόληψη, περίθαλψη και φάρμακα.

Καλούμε το Σαμιακό λαό μέσα από τα σωματεία του να οργανώσει τώρα την πάλη του για όλα τα ζητήματα που του καταστρέφουν καθημερινά τη ζωή. Ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική και

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να παραμείνει η μόνιμη ιατρός στο Π.Ι. ώστε αυτό να λειτουργεί ως κέντρο εφημεριών όπως μέχρι σήμερα.
  • Πλήρη στελέχωση του Π.Ι. με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο. Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.
  • Άμεση στελέχωση του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Αυτόνομο πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.
  • Η υγεία και η πρόνοια να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλο το λαό.

Related posts

Εργατικό Κέντρο Σάμου και ΑΔΕΔΥ: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο με σύγχρονους αγώνες»

admin

Οι «σύγχρονες Θερμοπύλες» του Έθνους τιμήθηκαν στη Σάμο από τους Εφέδρους και Αποστράτους Αξιωματικούς

admin

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σάμο

admin

Διαμαρτυρία γονέων στον Καραβόσταμο για τη μη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου

admin

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin