07/04/2025
Δήμος

Η «Δράση Ενότητα Προοπτική» για το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

Η παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έθεσε μια σειρά θεμάτων και επίκαιρων ερωτημάτων στα προ ημερησίας θέματα.
Μεταξύ άλλων:
“Ζητήσαμε να μην καθυστερήσει άλλο η μετακόμιση του δημοτικού και να μην γίνει διασπορά του σχολείου σε 3 διαφορετικά μέρη. Μας είπαν ότι έχει διευθετηθεί το θέμα και οι τάξεις θα μετακομίσουν μετά το Πάσχα σε λυόμενα και στην πινακοθήκη. Ως συνέπεια όλων των καθυστερήσεων Το έργο αποκατάστασης του δημοτικού κινδυνεύει να χάσει τις προθεσμίες έναρξης του.
Σχετικά με το Μουσικό Γυμνάσιο μας διαβεβαίωσαν ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από μεριάς του Δήμου έως τώρα.

Ζητήσαμε ενημέρωση για τις 2 δωρεές στην Κοινότητα Χώρας. Η πρώτη αξίας 16.000 ε από οικογένεια Μπουλά, μας είπαν ότι χρησιμοποιήθηκε για την ολική αντικατάσταση της σκεπής του κοινοτικού καταστήματος Χώρας..
Για την δεύτερη αξίας 10.000 ε δωρεά ομογενή προς το δημοτικό, δεν μας απάντησαν που βρίσκεται το ποσό αυτό, αλλά ότι θα ζητήσουν από τον διευθυντή του δημοτικού να καταγράψει τις ανάγκες του δημοτικού για να καλύψουν όλες τις ανάγκες του σχολείου σε εξοπλισμό.
Σχετικά με τον χώρο Βιολογικού Χώρας καταγγείλαμε το γεγονός ότι ο χώρος μετατρέπεται πάλι σε παράνομη χωματερή. Ο Αντιδήμαρχος Πυθαγορείου δήλωσε ότι η περίφραξη του χώρου εκλάπη.. και ότι ο χώρος θα καθαρισθεί σύντομα.

Σχετικά με το θέμα προκήρυξης θέσης δικηγόρου στον Δήμο ζητήσαμε να απλοποιηθούν, διασαφηνισθούν τα κριτήρια. Επίσης οι υποψήφιοι να είναι μέλη του δικηγορικού συλλόγου Σάμου και μόνο.

Καταδικάσαμε την απαξίωση προς προέδρους δημοτικών κοινοτήτων που, ενώ έχουν υποβάλλει γραπτά αιτήματα, πρωτοκολλημένα εδώ και μήνες για την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας και άλλα αιτήματα ο Δήμαρχος και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι αγνοούσαν την ύπαρξη τους.
Ζητήσαμε επίσης τον καθαρισμό του υδραύλακα από περιοχή Ματσάγγου Βλαμαρής έως μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής που είναι γεμάτο χώματα και κλαδιά και μας είπαν ότι ο Δήμος αδυνατεί να το καθαρίσει”!!

Proteas Blu Resort

Related posts

Σάμος: Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες από Κυριακή 06/04 έως Δευτέρα 07/04

admin

Αιχμές Καρρά για την δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου: Η “αδιαφορία” οδήγησε σε απώλεια θέσεων εργασίας

admin

Οδηγοί προσοχή: Ολισθηρότητα στο οδόστρωμα λόγω διαρροής λαδιών από τον Κόμβο Βαρελά μέχρι το νεκροταφείο

admin

Παπαθεοφάνους: Ευχαριστίες σε Πυροσβεστική και Εθελοντές για την Πυρκαγιά στα «Ζαχαραίικα» – Προειδοποίηση για ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ομόφωνη απόφαση κατά της εγκατάστασης 52 ανεμογεννητριών

admin

Αντιδράσεις για τις 52 ανεμογεννήτριες στην Ανατολική Σάμο: Τι ζητά η παράταξη «ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο»

admin

Επέτειος 25ης Μαρτίου: Τα Μηνύματα των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: 19 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη

admin

Πάγιες προκαταβολές και σχολικές ανάγκες: Απαντά ο Δήμος στην “ΑΝΑΣΑ”

admin