6.1 C
Σάμος
23/02/2025
Δήμος

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τους επτά νεοσύστατους Δήμους

Οι Δήμαρχοι των επτά νεοσύστατων Δήμων, Βελβεντού, Δυτ. Λέσβου, Δυτ. Σάμου, Ληξουρίου, Σάμης, Νότιας Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου και στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Οι επτά Δήμαρχοι υπέβαλαν υπόμνημα στον Αναπληρωτή Υπουργό και του εξέθεσαν τα προβλήματα βιωσιμότητας που έχουν ακριβώς λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης που τους διέπει μετά την σύστασή τους το 2019 με τον νόμο 4600/19.

Η ΚΕΔΕ στην συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους, και στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Καφαντάρης και ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Καραγιάννης διαβεβαίωσε τους επτά Δημάρχους ότι θα σταθεί αρωγός και στα αιτήματά τους προς το Υπουργείο αλλά και σε επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν θεσμικά αλλά και στην καθημερινή λειτουργία τους.

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου:

Ακούσαμε με προσοχή και καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στην άσκηση των καθηκόντων σας ως νεοσύστατοι Δήμοι. Είμαστε δίπλα σας με την αρωγή μας για κάθε βοήθεια που μπορούν να σας προσφέρουν οι Επιτροπές και οι δομές της ΚΕΔΕ και συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματά σας προς την πολιτεία.

Οι Δήμαρχοι: Μανώλης Στεργίου-Βελβεντού, Ταξιάρχης Βέρρος-Δυτικής Λέσβου, Αλέξανδρος Λυμπέρης-Δυτικής Σάμου, Γιώργος Κατσιβέλης-Ληξουρίου, Γεράσιμος Μονιάς Νέτης- Σάμης, Κωνσταντίνος Λέσσης- Νότιας Κέρκυρας, και Γιώργος Μαχειμάρης-Βόρειας Κέρκυρας κατέθεσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα υπόμνημα με πέντε αιτήματα που θεωρούν καθοριστικά για την επιβίωση των Δήμων τους.

  1. Η σοβαρή υποστελέχωση των ΔήμωνΖητήθηκε από το Υπουργείο να εντάξει στην κινητικότητα με τους προσωρινούς ΟΕΥ που σήμερα υπάρχουν εν ισχύ με την προϋπόθεση να υπάρχουν οι θέσεις στον υπό έγκριση οριστικό ΟΕΥ. Αφετέρου ζητήθηκε να δοθούν νέες οργανικές θέσεις και τη δυνατότητα να προκηρύσσονται νέες θέσεις μονίμων υπαλλήλων κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων διαδικασιών ετήσιου προγραμματισμού. Ενδεικτικό το παράδειγμα αδυναμίας λειτουργίας των Υπηρεσιών Δόμησης λόγω έλλειψης του κατάλληλου τεχνικού προσωπικού.
  2. Ειδική πρόσκληση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για τους επτά δήμους για την αγορά μηχανημάτων.
  3. Παράταση διοικητικής υποστήριξης των Περιφερειακών Δήμων από τον Δήμο της έδρας κάθε νομού.
  4. Να δοθεί λύση για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στους επτά συγκεκριμένους Δήμους.

5. Έκτακτη επιχορήγηση των επτά νεοσύστατων Δήμων (1 ή 2 ΚΑΠ) για την υλοποίηση μελετών και την κάλυψη καθημερινών αναγκών που προέκυψαν λόγω της διάσπασης.

Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση: “Ο Προϋπολογισμός 2025 δεν καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου”

admin

Ανατολική Σάμος: Προετοιμασία για το κύμα ψύχους – Τηλέφωνα επικοινωνίας

admin

Αιφνιδιαστική συνάντηση Ανδρουλάκη – Δημάρχου Δυτικής Σάμου

admin

Συνεδρίαση και Λογοδοσία στον Δήμο Δυτικής Σάμου στις 24/2

admin

Δημήτρης Βογιατζής: Δύο μεγάλες παρεμβάσεις αναβαθμίζουν το Γήπεδο Χώρας!

admin

Ο Ευρωβουλευτής Μπελέρης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

Καρλοβασίτικο Καρναβάλι 2025: Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

admin

8ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

«ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο»: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Αιολικά Πάρκα

admin