23/07/2026
Σαμιακά

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι της Σάμου

1711281820491

Με την δέουσα λαμπρότητα γιορτάσθηκε ο Θρίαμβος της Ορθοδοξίας στα νησιά μας, με επίκεντρο το Καρλόβασι της Σάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Ιερούργησε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμ. της Θεοτόκου, καθότι ο Ι. Ναός παραμένει πληγωμένος από τον καταστρεπτικό σεισμό του 2020. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας με την συμμετοχή των Ενοριών Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίας Ματρώνης και Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου έγινε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, ακολούθησε δέησις στη Πλατεία της πόλεως και αναγνώσθηκε το «Συνοδικό της ημέρας».

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι της Σάμου
Στην ομιλία του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης επεσήμανε ότι “χρειάζεται επαναπροσανατολισμός στην Ορθόδοξη πορεία του Γένους μας. Αναζωπύρωση του Ορθόδοξου φρονήματος. Κάλεσε δε να αναστηλώσουμε τις Εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων της Πίστεως και τις Ορθοδοξίας μας στις Ελληνικές ψυχές μας”. Τόνισε δε ότι «Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας αποτελεί την μόνη ελπίδα συσπειρώσεως, ενώσεως και συνοχής όλων μας».

Παρέστησαν οι Στρατιωτικές και Πολιτικές αρχές του νησιού και της πόλεως των Καρλοβασίων και πλήθος ευσεβών Χριστιανών. Μετά το πέρας της λατρευτικής συνάξεως παρετέθη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου “η Αγάπη” μικρά δεξίωσις.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς μας αντί άλλου κηρύγματος ανεγνώσθη το «Εγκύκλιον Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη Κυριακή της Ορθοδοξίας 2024».

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δημήτρης Τέλιος: Με το εθνόσημο στη σφαιροβολία Κ18, στη συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου

Μάριος Καπανταής: Ο Σαμιώτης παλαιστής που διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Τρία νέα ξενοδοχεία στην Ψιλή Άμμο Σάμου, εγκρίθηκαν οι άδειες

Σάμος: Επανεκλογή της Θεοδώρας Παπαδάμ στην προεδρία του «ΕυΠο» η νέα σύνθεση του Δ.Σ.

Λαϊκή Συσπείρωση: Άμεση λύση για το σχολείο του Παγώνδα

Drones, τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική έρχονται στα 14 αεροδρόμια της Fraport, ανάμεσά τους και η Σάμος