06/11/2025
Σαμιακά

Η «Νέα Τρίτη» στο Καρλόβασι της Σάμου

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε η «Νέα Τρίτη» στο Καρλόβασι της Σάμου, σύμφωνα με το πατροπαράδοτο έθιμο. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου που επλήγη από τον σεισμό του 2020, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ευσεβίου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων και των αναστάσιμων λαβάρων, με πλήθος πιστών να συγκεντρώνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου τελέσθηκε δέηση. Στον αναστάσιμο λόγο του, ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στον Αναστάντα Κύριο των Δυνάμεων, ενώ υψώθηκαν τα λάβαρα και οι σημαίες υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Καρλοβάσου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σάμου Ελισσαίος Μαυρατζώτης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιάννης Καλτάκης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών.

Related posts

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή του Καρλοβάσου

admin

Κώστας Μουτζούρης: «Υποδειγματική και ταχύτατη κατασκευή του αλιευτικού έργου στην Αγία Παρασκευή Σάμου»

admin

Κλείνει κάθε Τετάρτη ο διάδρομος του «Αρίσταρχος ο Σάμιος» για τεχνικές παρεμβάσεις

admin

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

admin